Je vám horko? Hlavně moc nevětrejte, varuje policie

ČTK ČTK
19. 6. 2012 17:18
Policie ukazuje, proč tropické teploty znamenají žně pro zloděje
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Policie ČR

Přerov - Tropické teploty v těchto dnech zvyšují podle policistů počet vloupání. Zloději podle nich využívají toho, že lidé mají kvůli vedru otevřená okna v bytech či domech.

Několik takových případů zaznamenali například přerovští policisté. Zloději neváhali majitele okrást i v noci, kdy spali při otevřených oknech. Řekla to přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Poslední podobný případ zaznamenali policisté v pondělí v Přerově. "Neznámý pachatel vnikl přes otevřené okno do přízemního bytu do obývacího pokoje. Z něho odcizil plazmový televizor a další televizor ukradl z dětského pokoje," uvedla mluvčí.

V té chvíli však nedaleko procházel policista, který nebyl zrovna ve službě, a všiml si dvou lidí nesoucích televizory. Po návratu do služby zjistil, že kolegové krádež vyšetřují. Policisté vzápětí podezřelé ve věku 22 a 15 let zadrželi.

Na větrání doplatili i majitelé tří rodinných domů v Drahotuších na Hranicku. "Pachatel do domů vnikl přes ventilaci okna v době mezi 23:00 a 05:00. Ve všech domech byli majitelé doma a spali. Odcizil zejména zlaté šperky a finanční hotovost," uvedla policejní mluvčí. Škoda byla vyčíslena na 36 000 korun.

Přes nezajištěné okno verandy se dostal další zloděj do rodinného domu v obci Penčice. Pachatel dům prohledal, ale nic neodcizil. Majitelé spali v prvním patře domu.

Policisté proto doporučují, aby byli lidé při větrání obezřetní. Neměli by především opouštět své nemovitosti, které nejsou zajištěné a zabezpečené proti vniknutí cizí osoby. Upozorňují i na to, že otevřená okna lákají pachatele ke vloupání, i když jsou lidé doma.

 

Právě se děje

Další zprávy