Šéf odborářů: Bojuje za chudé, hodinky má za 120 tisíc

Domácí Domácí
27. 4. 2012 21:03
Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek přiznal, že nosí hodinky Breitling Avenger
Odborový předák Bohumír Dufek
Odborový předák Bohumír Dufek | Foto: www.bohumir-dufek.cz

Praha -  Zastává se prostých, chudých, obyčejných lidí, brojí proti vládě a jejímu plýtvání penězi.  Sám ale nosí přepychové hodinky Breitling za 120 tisíc korun. Řeč je o šéfovi Asociace samostatných odborů Bohumíru Dufkovi. S odhalením přišel zpravodajský server Idnes.

Že se jedná o hodinky Breitling řada Avenger, potvrdil serveru šéf jednoho pražského klenotnictví, připustil to nakonec i sám Dufek.

Idnes se odborového předáka tázal, zda tyto hodinky nemá od nějaké z firem, jejichž zaměstnancům vyjednává výhodnější pracovní smlouvy. Na to jim Dufek (57) odvětil, že jde o dar od rodiny k 55. narozeninám a že nezná jejich přesnou cenu.

Šéf Asociace nezávislých odborů dal rovněž najevo svou nelibost, že se o drahocenný klenot na jeho ruce novináři zajímají. "Myslím, že se tím rozpoutávají v republice závistivé vášně a že na tom nakonec pravice prodělá," prohlásil.

Tímto modelem hodinek se řadí třeba po bok hollywoodských hvězd. Podle internetového serveru o luxusních hodinkách Watchstudios.com je nosí například Bruce Willis, Leonardo Dicaprio nebo John Travolta.

Z Postoloprt do Bruselu

Bohumír Dufek se vyučil v oboru automechanik, poté absolvoval Střední zemědělskou školu v Lovosicích, obor mechanizace zemědělství a lesnictví.

Pracoval jako automechanik v SONP Kladno (1970-1978), opravář zemědělských strojů na Státním statku v Postoloprtech (1978 - 1984), poté tamtéž jako mechanizátor živočišné výroby (1984 - 1990).

Od roku 1990 se začíná jeho odborářská kariéra. Nejprve zastává funkci tajemníka Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Čech a Moravy (1990 - 1993). Od roku 1997 dosud je tu předsedou. Od roku 1995 je šéfem Asociace samostatných odborů, od roku 1999 se může chlubit funkcí viceprezidenta Evropské federace odborových svazů pracovníků v zemědělství, potravinářství a turismu v Bruselu.

 

Právě se děje

Další zprávy