Moderátoři, kteří skončí v Událostech, zůstanou v ČT

Pavel Baroch
18. 3. 2012 21:25
V dubnu skončí v hlavní zpravodajské relaci Toušlová, Maršál, Klepetko a Pistorius
Iveta Toušlová v Událostech skončí.
Iveta Toušlová v Událostech skončí. | Foto: Česká televize

Praha - Čtveřice moderátorů, s níž už vedení České televize nepočítá pro vysílání v pozměněné zpravodajské relaci Události, zůstane pracovat v ČT.

Na dotaz Aktuálně.cz to uvedl ředitel zpravodajství veřejnoprávní televize Zdeněk Šámal.

Od dubna už nebude hlavní zpravodajskou relaci uvádět Iveta Toušlová, Josef Maršál, Bohumil Klepetko a Roman Pistorius.

Toušlová, která je zároveň dramaturgyní, se bude nadále věnovat svým pořadům Toulavá kamera a 13. komnata. Podle informací Aktuálně.cz chystá i další projekty pro veřejnoprávní televizi.

Její partner z Toulavé kamery Maršál bude uvádět zprávy na zpravodajském kanále ČT24, z Pistoriuse bude režisér zpravodajství a Klepetko vystřídá v Událostech, komentářích Jakuba Železného, který naopak zamířil do Událostí.

Moderátoři, kteří skončí v Událostech, neskončí v ČT.
Moderátoři, kteří skončí v Událostech, neskončí v ČT. | Foto: Pavel Baroch

Nová čtveřice od dubna

Kromě Železného bude hlavní zpravodajskou relaci České televize uvádět Jolana Voldánová, Marcela Augustová a Aneta Savarová.

"Výběr moderátorů je dalším krokem ve zkvalitňování hlavní zpravodajské relace České televize. Věřím, že výsledek diváci ocení. Jsem velmi rád, že se nám jako nejlepší volba moderátorů Událostí potvrdila čtveřice osobností z řad České televize," řekl generální ředitel Petr Dvořák.

Šéfové zpravodajství nyní vymýšlejí, jak se nová moderátorská čtveřice bude na obrazovce střídat. "Ještě jsme to nerozhodli," řekl šéfredaktor zpravodajství Petr Mrzena.

Větší nároky na moderátory

Nadřízení mají na nové moderátory větší nároky, především chtějí, aby se více podíleli na přípravě vysílání. Nevylučují dokonce ani to, že by moderátoři z pražského studia vyráželi do terénu.

"Mohlo by to být v případě určitých exkluzivních reportáží," řekl ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal. Jako příklad uvedl Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech a moderátora Jakuba Železného.

Kromě toho bude příprava na nové Události náročnější než dnes, protože ve studiu, odkud se nyní vysílají nedělní Otázky Václava Moravce, budou moderátoři hojně využívat i interaktivní a virtuální prvky na plazmových obrazovkách nebo povedou krátké rozhovory s hlavními "hráči" dne.

 

Právě se děje

Další zprávy