Klaus v Ostravě slavnostně otevře školu svého syna

ČTK ČTK, Michal Kalina
29. 8. 2011 17:50
Není na tom nic špatného, sdělil prezidentův mluvčí
Prezident Václav Klaus.
Prezident Václav Klaus. | Foto: Jan Langer

Praha - Prezident Václav Klaus zahájí tradičně nový školní rok v jedné ze základních škol. Ještě předtím se ale zúčastní slavnostního otevření ostravské pobočky gymnázia, které vede jeho syn.

Novou vyučovací budovu zde otevírá pražské gymnázium Porg. Vedle původní školy v pražské Libni a Nového Porgu v Krči půjde o třetí zařízení společnosti pod vedením Václava Klause mladšího.

"Přijal pozvání na otevření prestižní školy, nevidím na tom opravdu nic v nepořádku. Úspěch se přece nemá trestat, naopak, měl by se podporovat," odpověděl mluvčí prezidentské kanceláře Radim Ochvat na dotaz Aktuálně.cz, zda nejde o jistou formu propagace.

Podle mluvčího zahajuje Klaus školní rok pokaždé někde jinde. "Osobně jsem ho pozval, pak jsme poslali i oficiální žádost," potvrdil redakci Aktuálně.cz účast hlavy státu na akci soukromé školy Klaus mladší.

Ten se v poslední době aktivně vyjadřuje ke školské problematice, je také poradcem ministra školství Josefa Dobeše (VV) pro otázky regionálního školství a základních a středních škol. Mluvilo se i o Ladislava Bátory.

Ředitelka ostravské pobočky Dagmar Dluhošová sdělila, že informaci obdržela jako hotovou věc, a to z prezidentské kanceláře.

Porg podporuje prostřednictvím nadačního fondu mimo jiné generální ředitel ČEZ Martin Roman. Ten na ni převedl akcie firmy v hodnotě kolem sto milionů korun.

Klaus po otevření nové školy navštíví Základní školu Generála Janka v Mariánských horách. V plánu má také oběd s moravskoslezským hejtmanem Jaroslavem Palasem (ČSSD) a setkání s ostravským primátorem a vedením města.

 

Právě se děje

Další zprávy