Na české zahrádky sloní trus. Zoo nabízí super hnojivo

Pavel Baroch, bar
17. 4. 2011 16:04
Pražská zoologická zahrada začne "odpad" ze slonů nabízet o velikonočním víkendu
Foto: Zoo Praha

Praha - Pražská zoologická zahrada začne o velikonočním víkendu prodávat sloní trus, který je mimořádně kvalitním hnojivem. Informuje o tom na sociální síti Facebook nebo na svých billboardech, které visí po Praze.

"Odpad" ze slonů už začala loni nabízet vídeňská zoo, ředitel pražské zahrady Miroslav Bobek ovšem uvedl, že to pro něho nebyla inspirace.

"Spíše nás naštvalo, že to Vídeň udělala dříve než my. Nápad na prodej trusu tady byl už delší dobu, i zahrádkáři se nás na něj ptali," řekl Aktuálně.cz Bobek.

Bližší informace včetně ceny, za níž chce zoo sloní trus prodávat, zatím nesdělil. Detaily hodlá ředitel Bobek zveřejnit koncem příštího týdne.

Dvoukilogramový kyblík trusu

Na jednom z informačních obrázků, které Bobek zveřejnil na Facebooku, stojí, že jedna dávka sloního trusu by měla mít asi 1,75 kilogramů. "Budeme ho prodávat v našich kbelících," řekl Bobek.

Podívejte se, jaké nové výběhy dostanou sloni v pražské zoo:

Když začala prodávat sloní trus vídeňská zoo, nabízela ho v pětilitrových kyblících za 3,5 eura, což je zhruba 85 korun. Zahrada ho pojmenovala "Sloní štěstí" a doporučila ho jako výborné hnojivo především pro růže.

Rychlé trávení = kvalitní hnojivo

Sloni tráví krmivo velmi rychle, tedy neefektivně, proto je trus tak dobrým hnojivem.

Ve vídeňské zoo žije pět slonů, kteří každý den vyprodukovali aspoň 30 kbelíků hnojiva. Pražská zoo má slony jen tři, takže i materiálu pro zahrádkáře bude o něco méně.

 

Právě se děje

Další zprávy