Ředitelka si najala agenty, loví lékaře po nemocnicích

Radek Nohl Radek Nohl
9. 2. 2011 20:00
Fakultní nemocnice zvolila zvláštní taktiku, nové lékaře přetahuje konkurenci
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Praha - Když se Fakultní nemocnice Plzeň snažila najít nové lékaře prostřednictvím inzerátů, neuspěla.

Ředitelka Jaroslava Kunová si proto najala agenty z personálních agentur, kteří začali hledat náhradu za signatáře akce Děkujeme, odcházíme v okolních zdravotnických zařízeních.

"Lovila jsem anesteziology. Já jsem ale nemohla jít do okolních nemocnic a říct jim, že jim nabízím práci. Tak jsem oslovila agenturu," řekla Aktuálně.cz Kunová.

V "lovení" lékařů chce nemocnice pokračovat

Díky této taktice se jí podařilo získat dva anesteziology.

"Personální agentury se nám samy hlásí, že chtějí lékaře anonymně lovit v okolních nemocnicích," dodala Kunová, která však v současné době potřebuje především gynekology a neonatology.

A i když už to jednou nevyšlo, najít je bude chtít opět hlavně přes inzeráty. Průměrný plat lékaře je v plzeňské fakulní nemocnici 62 400 korun. Pětatřicet procent z tého částky jsou přesčasy.

Výpověď tu dalo 71 lékařů. Ředitelka v pondělí nabídla, že lékařům na odchodu přidá osm až dvanáct tisíc korun. Chtěla, aby stáhli výpovědi a začali pracovat. Odboráři označili nabídku za vstřícnou, nakonec ji ale odmítli.

Neonatolog Jiří Náhlovský uvedl, že chtějí, aby se sitauce řešila na celostátní úrovni.

Ředitelka nabídku prodloužila do pondělí

"Nabídka v sobě nemá žádné záruky, že navýšení platů bude trvalé," podotkla lékařka Jitka Seidlerová.

Podle Kunové platí její návrh až do pondělí. "Nabídku jsem prodloužila, protože neurochirurgové, kteří dali výpověď, si museli vybrat dovolenou," prohlásila Kunová.

Ředitelka chtěla původně všem lékařům garantovat, že se vrátí na svá místa. Teď obrátila. Dnes chce vzít zpět především ty, kteří nejvíce potřebuje a nepřemlouvají ostatní, aby v protestu pokračovali.

 

Právě se děje

Další zprávy