Tragický český Silvestr: mrtví, těžká zranění, požáry

Domácí ČTK Domácí, ČTK
1. 1. 2011 15:35
Záchranáři ošetřovali opilé děti i zranění od petard. Tři lidé uhořeli v bytech
Vítání nového roku v kanadském Quebecu
Vítání nového roku v kanadském Quebecu | Foto: Reuters

Praha - O silvestrovské noci zahynulo v Česku několik lidí, nejméně dva z nich zřejmě přímo při oslavách nového roku.

Na Vysočině zemřela, zřejmě v opilosti, devětatřicetiletá žena. Její tělo našli ve tři ráno v restauraci v Želetavě na Třebíčsku.

V Brně spadl mladík z balkonu ve čtvrtém patře. Utrpěl vážná zranění, upadl do bezvědomí a v nemocnici následkům pádu podlehl.

Starší muž a žena v sobotu ráno zahynuli při požáru bytu v nádražním domku v Drahanovicích na Olomoucku. V Blučině na Brněnsku hasiči v noci nalezli v hořícím pokoji sedmasedmdesátiletého muže, kterého už se nepodařilo oživit.

V Praze záchranáři během silvestrovských oslav ošetřili a odvezli do nemocnic celkem 171 lidí, z nichž čtyři lidé se vážněji zranili při odpalování pyrotechniky. Podle městské policie a hasičů však byly oslavy relativně klidné.

V Moravskoslezském kraji zábavní pyrotechnika zranila deset lidí. Devětašedesátiletému důchodci v Ostravě explodovala přímo v ruce a utrhla tři prsty. Stejným způsobem přišel o palec na ruce devětadvacetiletý muž v Opatovicích nad Labem na Pardubicku. Lékaři po celé zemi ošetřovali popáleniny v obličeji a na rukou či zranění očí.

V Jirkově na Chomutovsku kolem 1:30 ráno skočil podnapilý asi čtyřicetiletý muž kvůli neshodám s družkou z třetího patra domu. Utrpěl několik zlomenin a skončil v nemocnici v Chomutově. V Ostravě se třiadvacetiletý opilý mladík zřítil z 2,5 metru vysoké fontány a poranil si klíční kost a rameno.

Ve Štramberku na Novojičínsku upadly do bezvědomí kvůli opilosti čtyři děti, v Liberci musel být podnapilý čtrnáctiletý chlapec umístěn na jednotce intenzivní péče, podobně dopadl patnáctiletý mladík ve Zlíně a stejně stará dívka v Táboře. Případy podnapilých dětí řešili i policisté na Třebíčsku či Kladensku. Desítky opilých dospělých skončily na záchytkách.

Na jižní Moravě policisté zaznamenali při silvestrovských oslavách neobvykle mnoho rvaček, a to jak na veřejných prostranstvích, tak v restauracích, barech i soukromých bytech. Po potyčkách skončilo pět lidí s řeznými ranami a dalších 23 s jinými zraněními. Řadu případů fyzického napadání hlásili také záchranáři a policisté ze Zlínského kraje.

V Chodově na Karlovarsku vyhořela na tržnici Svatý Kříž dnes po půlnoci celá řada stánků vietnamských trhovců, škoda přesáhla 300 tisíc korun. Podle informací ČTK stánky zřejmě zapálil velký ohňostroj, který trhovci tradičně připravují poblíž tržnice.

 

Právě se děje

Další zprávy