ČT neutrácí, ale moudře investuje, tvrdí Milan Fridrich

Domácí Domácí
21. 10. 2010 12:10
Šéf nových médií České televize Milan Fridrich odpovídal na dotazy čtenářů
Foto: Ludvík Hradilek

Online - Webové stránky České televize se výrazně změní, vysílání se propojí se sociálními sítěmi a programy ČT si naladíte i na mobilních telefonech.

V tzv. hybridních televizích budou moci diváci přepínat mezi klasickým vysíláním a pořady, které budou k dispozici na webu.

Tyto a další změny schválila veřejnoprávní televize ve své strategii v oblasti nových médií. Za větší propojení se světem internetu chce zaplatit miliony z koncesionářských poplatků.

Jak se tím Česká, tedy vaše televize změní? Měla by investovat peníze z poplatků právě do expanze na internetu?

Na dotazy čtenářů odpovídal šéf nových médií České televize Milan Fridrich.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:20Autor: patizona

Otázka: Souhlasite s tim, ze dokud verejnopravni media povedou na internetu nekalou soutez s miliardovymi dotacemi z penez danovych poplatniku v kapse, pak pokusy komercnich medii zpoplatnit na webu kvalitni zpravodajsky obsah, budou odsouzeny k zaniku? je CT ochotna ucastnit se zpoplatneni zprav na netu?

Milan Fridrich: Nesouhlasím, protože si ti, co tohle říkají, neuvědomují, že internet není dnes jen nějaké nové médium, ale distribuční platforma pro obsah, který se dříve dal distribuovat jen televizním přístrojem. Doplňkové služby, které digitalizace a internet umožňují, jsou logické a ČT vše dělá tak, aby se věnovala na internetu a v mobilu i jinde svému programu a ten rozvíjela. Nevytváří samoúčelné stránky a nepodniká. Na druhou stranu: veškerý obsah bude do budoucna multimediální, kombinací obrazu, zvuku a textu a televize veřejné služby nemůže dělat program, který nebude odpovídat době, nebude na výši a tím pádem o něj diváci ztratí zájem. Veřejná služba se musí rozvíjet. To je jakobyste v 70 letech tvrdil, že ČT musí zůstat černobílá, nebo že nemá přecházet na formát 16:9 atd. Technologické inovace nutí televizní společnosti včetně těch veřejnoprávních, aby inovovali a rozvíjeli se na nových platformách, nově distribuovali vyrobený obsah.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:20Autor: Czert

Otázka: Dobry den.
Budou tyto nadstandardní služby (mobilní vysílání, webový archiv, ...) určeny pouze koncesionářům nebo je budou zdarma moci využívat i ti co neplatí?
Díky.

Milan Fridrich: Pokud budete využívat webový archiv přes televizní přístroj, tak platit musíte, protože se platí na televizní přístroj ne za sledování ČT. A pokud byste sledoval ČT, tak už otázce vůbec nerozumím, to byste se vyhýbal povinnosti platit poplatky.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:21Autor: Petr A.

Otázka: Jsou "komerční" ČT4 a ČT24 dostatečně výdělečné aby pokryly náklady na podle mého názoru veřejnoprávní programy ČT1 a ČT2. Jestli ne tak proč?
Rozšířením programové nábídky ČT postrádám smysl solidární platby poplatků. Děkuji za odpověď.

Milan Fridrich: Nevím, jak jste přišel na to že ČT24 je komerční. je to výsostná veřejná služba, která navíc funguje. Pokud "komerčním" nazýváte věci, které mají sledovanost a určitou úroveň, neděláte dobře. Veřejná služba potřebuje a musí mít diváky a ČT24 dělá seriózní zpravodajství dle tvrdých pravidel veřejnoprávnosti. A to, že ji diváci mají rádi, je skvělé!

Odpovězeno: 21. 10. | 11:21Autor: halma

Otázka: Slyšel jsem výstižný a dle mého soudu pravdivý slogan: "Demokracie začíná tam, kde končí signál České televize" . Má být účelem propojení s internetem omezení demokracie?

Milan Fridrich: Vůbec nerozumím, kam míříte. Ten slogan je legrační hloupost. Zpravodajství ČT je nejkomplexnější zpravodajství, které dává prostor všem politickým stranám, opírá se o důležitost zpráv, věnuje se silně zahraničí i ekonomice. Je to skutečně nestranné, na faktech a hlubších analýzách postavené zpravodajství, které ručí za obraz světa, že je maximálně objektivní. Internet tohle pouze rozvíjí v ČT.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:24Autor: :-)

Otázka: Jak se díváte na názor, že ČT2 je jediný kanál, který splňuje jakás-takás kritéria veřejnoprávnosti a ostatní kanály (1,4,24) by mohla provozovat jakákoliv komerční televize? Proč investovat poplatky do projektu, který by mohly zaplatit komerční televize ze svého?

Milan Fridrich: Nesouhlasím. Vaše představa neodpovídá mediální realitě. Myslím že příklad Z1 ukazuje, že na českém trhu nejsou peníze, které by uživily plně zpravodajský televizní program. Program jakým je ĆT24 potřebuje cca 700 milionů ročně a to nezahrnuje větší technologické a technické investice a poplatky za šíření signálu. Pokud dostanete půlku, nemáte na přímé přenosy, desítky reportérů, mimořádná vysílání, síť krajských redakcí a zahraniční zpravodaje, nemáte dost přenosových vozů atd. ČT24 funguje efektivně, ale na trhu by si na sebe nevydělala. Ani při unikátní sledovanosti 4 % v celodenním podílu na divácích, což je skvělé číslo a evropský unikát. Takže: privátní plně zpravodajský program je v ČR neufinancovatelný, pokud by jej někdo nechtěl mít jako koníčka a topit v něm peníze. ČT4 sport je důležitý program pro české sporty, české ligy ať většinových nebo menšinových sportů. Sportovní práva jsou rok od roku dražší a ani veřejná služba na ně nemusí mít brzy dost peněz. Komerční stanice potom už vůbec ne, když si vezmete jejich reálné výdaje a příjmy a potenciální počet diváků. Co se týká ČT1, její neexistence v portfoliu veřejné služby by znamenala, že se nebude točit původní česká dramatika, seriály a spousta pořadů, které veřejná služba musí vysílat. ČT plní spoustu funkcí, které ani diváci nevědí, že musí plnit. Díky ČT je televizní byznys také v Ostravě a v Brně, podporuje se tamní umělecké prostředí, dokumentaristé atd. ČT vysílání pro menšiny, zájmové skupiny, tvoří specializované magazíny, vzdělává, vytváří originální původní programy pro děti, přináší evropskou tvorbu do českého prostředí atd. ČT přináší unikátní zpravodajství, nejsilnější na českém trhu a podporuje český sport, zvláště menší sporty. To nelze realizovat na jednom výběrovém programu.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:32Autor: Jersi

Otázka: Dobry den,
chapu, ze hostinsky plati za vysilani televize (napr. mistrovstvi v hokeji mu k platnu realne pritahuje ziznive lidi). Ale ti lide jsou zaroven konzumenty reklamy! Muj dotaz proto zni: proc se CT s hostinskymi nedeli o zisk z reklamy?

Milan Fridrich: ČT nemá z reklamy nic. Veškeré peníze jdou z rozhodnutí politiků na digitalizaci televizního vysílání v ČR a do fondu kinematografie. ČT z reklamy nic nemá, není reklamou financována. Nechápu, že tato věc stará několik let je národu neznámá, když o ní rozhodl parlament.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:32Autor: Hasek

Otázka: Byl by jste pro zalozeni obcanske aktivity zastupujici zajmy televiznich divaku?
Byl by jste pro poradani internetovych hlasovani o zakladnich otazkach tykajicich se verejnopravni televize?

Milan Fridrich: Internetové hlasování pokládám za zcela nereprezentativní a nic nevypovídající. Otázky veřejné služby musí řešit zadavatelé, tedy politici a stát a samozřejmě odborníci a lidé, kteří dokáží posoudit roli veřejné služby v moderním státě. Vybudovat veřejnou službu a provozovat ji je natolik náročné, dlouhodobé a odpovědné, že se nelze o ní rozhodovat na základě průzkumů. Ale diskutovat o ní můžeme na mnoha fórech a s kýmkoliv, protože se týká každého z nás.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:32Autor: Irena Frimlová

Otázka: Dobrý den. Myslím, že by s koncesionářské poplatky měly kromě jiného použít na zkvalitnění práce - zvlášť reportérů. Jejich projevy s neustálým "ééé" téměř v každé větě je někdy je někdy k "neposlouchání". Nových pěkných pořadů je pomálu a neustále opakujete dávné (byť i pěkné) staré např. F.L.Věk.

Milan Fridrich: Na kvalitě práce všech lidí neustále pracujeme.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:33Autor: pígl

Otázka: kolik ze 135 korun televizního poplatku jde do multimédií? jak byste vysvětlil lidem, kteří nikdy nebdou mít internet, natož iphone a podobně, že musí platit televizní daň na rozvoj multimédií?

Milan Fridrich: Z poplatků nejde na multimédia a rozvoj "nových médií" nic. Tento segment se rozvíjí z peněz, které má ČT z vlastní obchodní činnosti. Rozvoj nových médií je relativně velmi levná věc a ročně nestojí ani půlku toho, co stojí natočení jednoho třináctidílného seriálu.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:36Autor: koprodukce

Otázka: dobrý den,
na čt zrovna běží reklama na film, který čt koprodukovala. Domnívám se, že pokud zákon ukládá platit čt, neměla by čt používat peníze na nic jiného než na vysílání a ne fungovat jako komerční televize. Nemyslíte si, že by se měly poplatky zrušit, když je pak čt utrácí na koprodukce?

Milan Fridrich: Ty koprudukce jsou filmy, které ČT pak přednostně vysílá ve svém programu a je to běžná praxe všech veřejnoprávních televizí všude. Hodně filmů by bez ČT nikdy nevzniklo a ČT naopak by musela vynakládat mnohem víc peněz na vlastní plně financované filmy, kdyby neměla možnost koprodukcí. Jde o vzájemně výhodnou symbiózu.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:36Autor: CYnik

Otázka: Pane Fridrichu, proč je diskuze na některých částech webu možná jen přes Facebook? Stejné jako Opencard ho ke svému životu nepotřebuji a nebudu si ho kvůli ČT zařizovat. Není to podobné, jako kdybych mohl do pořadu volat jen z pevné linky?

Milan Fridrich: Není. Snažíme se kultivovat diskuse pod články a facebook je pro tyto účely jedním z optimálních nástrojů. Není určitě jediný. Na novém webu ČT umožníme registraci, která bude rovněž k použití pro diskuse na webu.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:37Autor: Týna

Otázka: Dobrý den - doporučuji ponechat jako veřejnoprávní (a z daní plně placenou) CT24 a zbytek zakódovat. Kdo bude Vaše pořady chtít vidět, zaplatí si jako dosud. Máte s takto nastavenou filosofií problém?

Milan Fridrich: Veřejná služba je součástí politiky státu, to není výběrová věc. A stojí určitý objem peněz, bez kterých prostě ty programy nevyrobíte.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:37Autor: grog

Otázka: Dobry den, je pravda, ze jste usiloval o post generalniho reditele Ceske televize?

Milan Fridrich: Není. Kdybych usiloval, tak bych kandidoval. Jinak se usilovat nedá.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:37Autor: Veselý

Otázka: Zmizí reklama z ČT (přislíbeno po dokončení digitalizace), nebo budou zrušeny polatky ??
Děkuji
[email protected]

Milan Fridrich: To se neptáte na správném místě. Já o tom nerozhoduji. ČT z reklamy nemá žádné peníze, stát, politici nechali v ČT reklamu, protože se z ní financovala digitalizace, dávají se peníze do fondu kinematografie a nyní se uvažuje o podobném fondu na jiné kulturní oblasti nebo na menšinové sporty atd.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:38Autor: walda

Otázka: myslite si, ze budete nekdy lepsi nez servery aktualne nebo ihned?

Milan Fridrich: Nesoutěžíme s těmito weby. Ct24.cz je doplňkěm programu ČT24, rozvíjí jeho zpravodajství na novou platformu a nabízí doplňkové služby, třeba lepší komunikaci diváka s tv programem, blogy atd. Naším cílem je mít moderní doplňkový web, který umožní vytváření aplikací pro mobily a bude atraktivní pro lidi, kteří radši sledují ČT24 prostřednictvím internetu.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:38Autor: misi

Otázka: Dobrý den,nechápu proč musejí poplatek platiti i lidi co mají tv ale na čt prostě nekoukají já si nepamatuji kdy jsme s přítelem naposledy na čt koukali a jen proto ze máme tv a rádio máme platit? Navíc stejně mezi programy jsou cpány nesmyslený reklamy a teleshoping

Milan Fridrich: Neříkejte mi, že se nedíváte na ČT24, alespoň někdy. Anebo na film na ČT2. Nepolemizujme ale o zákoně. Z poplatku se platí veřejná služba, která je Vám k dispozici. Stát taky postaví z našich daní hodně silnic, po kterých nikdy nepojedeme atd. V demokratické společnosti funguje v součinnosti princip veřejného zájmu a solidarity a právě to je principem, proč se takhle financuje ČT.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:39Autor: Petr

Otázka: Jestli to dobře chápu, tak při koupi multimediálního mobilního telefonů budu muset platit TV poplatky.Dobře vymyšlené

Milan Fridrich: Poplatky musíte platit tak jako tak, pokud máte televizor.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:40Autor: CYnik

Otázka: Viděl jsem debatu, ve které jste obhajoval webové projekty ČT. Podle Vás to umožní zařadit do vysílání spoustu dalších reportáží, které se teď na ČT24nevejdou. Nevešly by se tam, kdbyste každou hodinu neopakovali ty samé zprávy a nevysílali každou přihlouplou tiskovku ODS a ČSSD?

Milan Fridrich: Myslím, že jste si má slova nevyložil správně. Mluvil jsem o tom, že do vysílání dáme třeba 2 minuty rozhovoru s někým a takhle na webu můžeme pověsit celý brífink nebo rozhovor atd. Vysíláme jen ty TK, které jsou k aktuálnímu dění relevantní a nové vedení zpravodajství v tomhle pokračuje v tradici, kterou jsem nastavil: hrají se TK důležité pro život země, TK státních orgánů jako je vláda, prezidennt atd a pak tk opozice, případně při politických jednáních TK všech zainteresovaných.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:40Autor: Nostradamus

Otázka: Pane Fridrichu, můžete nám vysvětlit, kde berete ty "pipinky", co nás oblažují svými "zpravodajskými výkony" z regionů, ale i z Prahy?
To jsou všechno absolventky žurnalistiky? Docela by mě zajímalo, kolik v ČT berou?

Milan Fridrich: Myslím, že shazování a urážení lidí není moc na výši. V ČT pracují jen lidé, kteří se z dané nabídky lidí, co mají o práci zájem, ukáží jako nejlepší. Věk není rozhodující, každý byl kdysi mladý, důležitý je talent, chuť pracovat a profesionalita. A většina lidí, které v ČT znám ze zpravodajství, ať z Prahy nebo regionů, tyhle požadavky splňuje.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:41Autor: Burnouter

Otázka: Nerozumím tomu , proč by ČT měla investovat koncesionářské poplatky do multimédií . Spíš by se slavná ČT měla zamyslet nad svým ekonomickým hospodařením . A byl bych hrozně zvědav , kolik lidí by si ČT zaplatilo , kdyby byla jako volitelný program . S nynějším programovým složením možná pan Janeček.

Milan Fridrich: ČT neinvestuje peníze z poplatků do multimédií, na druhou stranu, i kdyby to dělala, tak ji k tomu nutí vnější okolnosti, technologický rozvoj, změny v pojetí televizního přístroje atd. Není to ČT, kdo žene trh směrem k hybridnímu vysílání (kombinace tv, internetu a různých aplikací včetně HD teletextu) a není to ČT, kdo umožňuje příjem televizního vysílání v mobilech, iPadech atd.

Odpovězeno: 21. 10. | 11:41Autor: misi

Otázka: a ještě jedna věc když už si platím kabelovku neměl by být poplatek už v tom? jako to mají kabelové televize tam tež paltíte poplatek ale už to mají bez reklam atd takže opravdu nechápu k emu to platíme

Milan Fridrich: Z reklamy ČT nic nemá, účelově ji vybírá pro státní fondy digitalizace a kinematografie, protože stát se tak rozhodl. A to, že máte kabelovku, nic nemění na povinnosti platit poplatek za veřejnou službu.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:05Autor: CYnik

Otázka: Ještě k Vašemu působení ve zpravodajství. Skutečně si myslíte, že vyváženost znamená dát prostor k diskuzi ČSSD a ODS? Nebo by měly všechny strany dostávat prostor podle preferencí? Nebo podle počtu poslanců? Nebo podle radních? Neznamená vyváženost, že by měly všechny strany dostat stejný prostor?

Milan Fridrich: To není vyváženost, ale Absurdistán. Každá strana dostává prostor dle relevance ve společnosti, volebních výsledků, společenské role a síly v hlavních zpravodajských relacích. Pak máme na ČT24 i jinde pořady, které nabízejí prostor skutečně všem. Ale nejde jen o politiky. Prostor se nabízí různým spolkům, ideovým institucím, jednotlivcům, politologům, komentátorům, bývalým politikům, zástupcům generací atd. Veřejná služba pracuje na mnoha úrovních a nelze to takhle účelově redukovat, jak jste to udělal vy.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:06Autor: PetrN

Otázka: Nechápu jak firma, která je pernamentně zavislá na daních (koncesionářský poplatek není nic jiného) a dotacích může pernamentně rozjíždět další a další kanály (4,24...), které jen zdvihají náklady. Uvažuje se ve světle krize, nedostatku peněz na důchody a zdravotnictví se zrušením této instituce?

Milan Fridrich: Buďte rád, že existuje ČT24, bez ní by byla česká mediální krajina žalostně chudá a neměl byste k dispozici profesionální velká volební vysílání, konntinuální zpravodajství tohoto typu atd. Žádná komerce to nemůže ufinancovat. To samé ČT4. Každá firma se musí rozvíjet a digitalizace nutí všechny televizní společnosti k tematizování programů, protože právě tak chtějí lidé nyní sledovat televizi. Chtějí kanály filmové, seriálové, hudební, dokumentární, zpravodajské, servisně spotřebitelské, kulinářské atd. ČT se tomu logicky přizpůsobuje a dělá to s vědomím, že veřejná služba je důležitá a relevantní a musí modernizovat nejen techniku, ale i způsob šíření programu, tematizování a vizuální podobu.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:07Autor: Petrson

Otázka: Dobrý den. Mýsto do sociálních sítí (ty fakt nemusim) raději investujte do hudebních pořadů. Konkrétně do metalových. A né jako v minulosti. Začnete něco dávat a za nějakou dobu to bezdůvodně zrušite. Nějaké trapné MTV mě nezajímá. Jinak nemám větších výhrad k ČT.
S pozdravem METAL FOREVER.

Milan Fridrich: Díky za příznivou zprávu! Do sociálních sítí se neivestuje, ty se jen chytře využívají pro nové způsoby šíření programu a povědomí o něm.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:07Autor: Pavel

Otázka: Kdy už konečně zmizí z ČT 1,2 reklamy,nákupy extra ap. Má ČT nebo p.Janeček tak málo peněz? Už jste jak komerční tv a ne veřejnoprávní . Jediné,co vás dělí je,že nepřerušujete reklamamy pořady . Nedodržujete vysílací časy ...

Milan Fridrich: Tohle mně nepřísluší komentovat.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:07Autor: Honza

Otázka: Dobrý den pane Fridrichu, zavedení ivysilani pro mobilní telefony velmi chvalím. Chtěl bych se zeptat, jestli bude v podobě jak aplikace (stažitelné přes appstore, android market), tak i ve změně přehrávače přímo na stránkách ivysilani, který by většina mobilů podporovala. Děkuji

Milan Fridrich: Změnu přehravače pro iVysílání plánujeme. Stejně tak aplikace pro jiné systémy výrobců jako je nokia, samsung, sonyericsson, LG atd, tedy pro smartphones maxima přístrojů na trhu.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:08Autor: Jirka38

Otázka: Nepřipadá Vám, že se z ČT stala nabubřelá koule, která jen tahá z lidí peníze a pohybuje se v konkurenčním prostředí, ovšem za zcela bezkonkurenčních podmínek? Neměla by být veřejnoprávní ČT televizí zpravodajskou v kombinaci s pořady pro méněsledované skupiny pořadů? Děkuji..

Milan Fridrich: Nepřipadá. Souhlasím ale s tím, že zpravodajství je pro veřejnou službu prioritou číslo 1, protože tato služba je nenahraditelná a důležitá pro pravdivou a seriózní informovanost lidí o věcech domácí politiky země, světových událostech atd. Tím, že veřejná služba nezávisí na prodané reklamě a prvoplánovém počtu diváků, může být médiem, které se soustředí na fakta, serióznost a je nestranné a objektivní.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:08Autor: im

Otázka: Chápu, že v ČT je vysoká režie na každého zaměstnance, ale předpokl., že z našich poplatků by melo prioritně platit to, co přímo souvisí s výrobou pořadů Proč máme dotovat teleshoping, který nám k ničemu není , ale který si nemůžeme vypnout ? Proč platí ostrahu agentuře, když vlastní je levnější?

Milan Fridrich: Tyhle soudy nechápu. Kdybyste viděl skutečné náklady ČT, byl manažer, který rozumí řízení velké firmy a rozuměl tv výrobě, tak nemůžete takhle od boku střílet tyhle soudy ve stylu "jedna paní povídala". Každé rozhodnutí o všem musí být s analýzou a rozvahou, co je a není efektivnější. A tak, pokud vím, se v ČT jedná.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:09Autor: Myšisko

Otázka: Zdravím Vás,
podle mě by v demokracii mělo být možné se rozhodnout, zda veřejnoprávní televizi platit (za bedýnku co by mi ČT blokovala bych rád zaplatil). Hospodaření ČT stojí za houbi, když uvážíme, že Halina Pavlowská brala za díl Banánových rybiček cca 100 000 Kč a její hosté cca 50 000?

Milan Fridrich: Demokraticky bylo rozhodnuto, že veřejná služba je pro stát a občany důležitá a bude se platit výběrem polatků za vlastnění tv přístroje. Já nejsem člověk, který to rozhodoval. Polemika se mnou nemá význam. A Vámi zmiňovaná čísla neznám a nevěřím jim. To nejsou reálné sumy, to vím určitě.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:09Autor: marty

Otázka: Dobrý den, zajímalo by hospodaření ČT v souvislosti se skladbou programů. Proboha, za co mám platit...kdyby ČT neměla archív, nebylo by co vysílat. Další věcí je rozvoj digitalizace...na trhu jsou televize 3D a u nás ještě pořádně nefunguje HD. Ale asi ještě platíme málo....že ?

Milan Fridrich: Poplatky za šíření HD programu jsou mnohem vyšší než za SD, navíc propustnost digitální sítě není taková, aby všechny programy začaly vysílat najednou v HD. Problém je mnohem složitější a nejde v něm primárně o televizní společnosti jakou je ČT. ČT vysílá v HD přes satelit programy, které v HD vyrobila. Každá televize řeší, aby ji technologické inovace a nové a nové standardy nesvlékly z kůže, tedy aby nepllatila víc za techniku a výrobu než za skutečný obsah. A HD v sobě tohle riziko má.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:09Autor: Vaclav

Otázka: Dobry den, utracet za jeste nevychladle technologicke novinky v dobe krize se mi nezda vubec moudre. Uz ted maji webove stranky CT problem, ze jsou optimalizovane jen na jedinou (tu nejznamejsi) uzivatelskou platformu a maji premiru zbytecneho Javascriptu. Nebylo by vhodne spis opravit toto?

Milan Fridrich: ČT neutrácí za nevychládlé novinky, ale moudře investuje do těch platforem a technologií, které jsou směrodatné a usazené. Každé médium bojuje v dnešní době s tím, aby bylo relevantní i za deset let, nespalo na vavřínech, nikdo nemůže stát mimo a čekat, jak to dopadne. Tihle všichni prohrají a upadnou do nezáíjmu.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:10Autor: Stanislav Ertl

Otázka: Narozdíl od běžného analogového vysílání vzduchem je zpřístupnění vysílání po internetu snadno blokovatelné pro registrované koncesionáře. Přesto všechny kroky směřují ke zpoplatnění PC připojených k internetu jako možného televizního přijímače. Hrubě tento postup odmítám, byť by se mě jako fyzické osoby nija

Milan Fridrich: ČT už vysílá na internetu několik let, ČT24 a ČT4 běží živě. PC za televizní přístroj nikdo neoznačil a pokud platíte za televizi, tak by se vás žádné další zpoplatnění netýkalo stejně.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:10Autor: Mirek

Otázka: Kdy už konečně na svém televizoru Samsung s funkcí Internet@TV najdu archív ČT ? Už se o tom rok mluví a pořád nic.

Milan Fridrich: ČT už celou aplikaci vytvořila a zprovoznila, nyní je na Samsungu, kdy službu zavade do přístrojů. ČT svůj díl úkolu splnila. Nyní je to na Samsungu.

Odpovězeno: 21. 10. | 12:10Autor: Tonda

Otázka: Kdy z ČT konečně zmizí lidé, kteří byli svázáni s minulým režimem jako paní Richtrová, která, pokud se nemýlím, stále vede odd. skladby programu, za socialismu schvalovala pořady z ideologického hlediska a nutila kolegy, aby si připravovali nástěnky k VŘSR!

Milan Fridrich: V ČT pracují relevantní lidé, kteří jsou odborníci. Já řídil zpravodajství a nyní Nová média, na to se mě ptejte. Zbytek mi nepřísluší komentovat.

 

Právě se děje

Další zprávy