Zprávy o 11. září lžou, tvrdí aktivisté na Václaváku

Domácí ČTK Domácí, ČTK
11. 9. 2010 16:20
Aktivisté sepisují petici proti České televizi.

Praha - Pravda o útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku před devíti lety podléhá cenzuře, tvrdí aktivisté, kteří se v sobotu, tedy v den devátého výročí teroristických útoků, sešli v horní části Václavského náměstí.

Své názory představují členové pořádající organizace NWOO a občanského sdružení Konekuto i na plakátech, transparentech a informačních panelech.

Lidé mohou také podepsat jejich petici proti cenzuře v České televizi o 11. září 2001. Aktivisté petici odnesou do centrály České televize po skončení shromáždění.

Tvrdí, že součástí jejich akce je i hudební produkce, uctění památky obětí teroristických útoků, přednášky a také Koncert za pravdu v klubu Matrix.

Kromě aktivistů, kteří nevěří pravdivosti zpráv o útocích před devíti lety, se na Václavském náměstí sešli i příznivci hnutí Nespokojených občanů. Ty ale k setkání inspirovaly blížící se komunální volby. Jejich vysvětlování aktuálních poměrů v České republice ale skončilo předčasně, podle ČTK kvůli nepovolenému záboru místa.


 

Právě se děje

Další zprávy