Policie znovu otevřela případ vraha Kajínka

Domácí Domácí
29. 7. 2010 9:31
Inspekce policie prověřuje, zda za vraždou z roku 1993 nestáli policisté

Praha - Policejní inspekce znovu vyšetřuje, zda za dvojnásobnou vraždou z roku 1993 nestáli policisté. Z odposlechů, které v den vraždy pořídili detektivové, údajně vyplývá, že doživotně odsouzený Jiří Kajínek nevraždil.

Deník Právo má k dispozici trestní oznámení, které podal letos v březnu rakouský podnikatel českého původu Phillip Janýr. Podle tohoto oznámení vypověděl jeden z bývalých policistů, že vraždu si údajně objednal podnikatel Antonín Vlasák.

Jeho odposlouchávané telefonáty prý dokládají, že trestného činu vraždy se dopustili policisté. O Jiřím Kajínkovi se podle trestního oznámení během odposlouchávaných telefonátů nikdo nezmínil.

Podezření, zda nevraždili policisté, není pro vyšetřovatele ničím novým. Zabývali se jím již několikrát. Naposledy takovou verzi vyvrátili v roce 2004.

Jiří Kajínek byl odsouzen na doživotí v roce 1998 za to, že v roce 1993 zavraždil na objednávku majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše.

Kajínek se k vraždě nikdy nepřiznal. Naopak policii obvinil z vykonstruovaného procesu a soud z předpojatosti. V roce 2000 se mu podařilo uprchnout z přísně střežené věznice Mírov. Po pěti týdnech ho policie dopadla v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy