Metro začne jezdit do jedné v noci až po prázdninách

Michal Štůsek Michal Štůsek
4. 5. 2010 10:27
Dopravní podnik počítá s prodloužením doby provozu v pátky a soboty
Vozy Ečs byly postupně vyřazovány v 90. letech, v běžném provozu skončily v roce 1997. Jedna souprava dodnes slouží při historických jízdách.
Vozy Ečs byly postupně vyřazovány v 90. letech, v běžném provozu skončily v roce 1997. Jedna souprava dodnes slouží při historických jízdách. | Foto: Aktuálně.cz, metroweb.cz

Praha - Víkendový provoz pražského metra se od září protáhne o jednu hodinu.

Delší dobu plánovanou změnu odsouhlasilo v pondělí představenstvo Dopravního podniku Praha (DPP). Prodloužení se bude týkat i návazných autobusových a tramvajových linek.

"Zastupitelstvo DPP včera odsouhlasilo prodloužení pátečního a sobotního metra přibližně o jednu hodinu," potvrdil Aktuálně.cz mluvčí Dopravního podniku Ondřej Pečený.

Vedení DPP mělo původně v plánu přijít se změnou již v červenci, podle předsedy zastupitelstva Davida Vodrážky se termín oddálil, aby nedošlo ke zbytečným komplikacím kvůli nedostatečné přípravě.

Roční náklady na prodloužení noční dopravy budou DPP stát přibližně 37 milionů korun.

K prodloužení provozu nočního metra v pátek a v sobotu došlo přitom poměrně nečekaně. Ještě v březnu totiž společnost ROPID naopak plánovala omezení jeho provozu.

 

Právě se děje

Další zprávy