Na český trh vstoupily 3D televize. Zatím velmi tiše

Michal Štůsek Michal Štůsek
14. 4. 2010 15:10
O televizory s novou technologií není zatím velký zájem
Na první pohled vypadá stejně jako kterákoliv jiná televize
Na první pohled vypadá stejně jako kterákoliv jiná televize | Foto: Michal Štůsek

Praha - Technologie, o níž mnozí mluví jako o revoluci v zábavě, dorazila i do Česka. Na tuzemském trhu se začaly prodávat televize s 3D technologií.

Výběr je prozatím omezený - zákazníci mohou volit ze dvou modelů společnosti Samsung. Prodejci však upozorňují, že začátkem května by se měl objevit také zástupce trojrozměrné technologie od firmy Panasonic.

Například společnost Euronics vystavila první kusy ve svých prodejnách už v úterý. Zájem ale není nijak velký.

"Prodali jsme jedny 3D brýle," shrnul úterní statistiky zaměstnanec z provozovny v pražském Palladiu.

Potenciální kupci nevzali ztečí ani prodejnu Electro World na pražském Černém mostě. "Teď máme na skladě tři kusy a podle zájmu rozhodneme o další dodávce," přiblížil současný stav jeden z prodavačů.

Podle něj nákupní horečku nečekají. Technologie je přeci jen nová a filmů v tomto formátu mnoho není, o příjmu 3D televizního signálu nemluvě.

A jaká je situace v internetových prodejnách? "3D televizory již zahrnulo do své nabídky téměř 40 internetových obchodů, zatím nabízejí televizory značky Samsung a jejich cena začíná na 30 000 Kč u nejlevnějšího typu," říká Tomáš Hodboď z internetového srovnávače cen Heureka.cz a dodává: "Před nákupem na internetu doporučuji u internetového obchodu předem ověřit dostupnost zboží, aby se nakupující vyhnuli dlouhým čekacím lhůtám."

Do fotbalu daleko

Jelikož kasovní trhák Avatar, v kinech bezkonkurenčně nejvýdělečnější film historie, si na svoji trojrozměrnou DVD verzi ještě chvíli počká. Další lákadlo - světový šampionát ve fotbale, který bude ve 3D natáčen - začíná až za necelé dva měsíce.

První světový fotbalový přenos ve 3D odvysílala koncem ledna britská stanice Sky, která speciálními televizory vybavila devět britských a irských sportbarů.

Podívejte se, jak to vypadalo:

 

Právě se děje

Další zprávy