Další e-shop vybírá peníze, ale zboží lidem neposílá

Petr Kučera Petr Kučera
1. 3. 2010 10:10
Podezřelý internetový obchod Levne-nakupy.net začne vyšetřovat policie.

Praha - Česká obchodní inspekce dnes varovala před internetovým obchodem www.levne-nakupy.net.

Žena, uvedená jako majitelka, se k němu nehlásí, a případ proto začne vyšetřovat policie. Obchod nicméně nadále funguje.

"Kontrolu jsme provedli na základě deseti stížností občanů, kdy nedostali zakoupené objednané zboží ani peníze nazpět," říká ústřední ředitelka České obchodní inspekce Jana Příhodová.

Inspektoři se dostavili na adresu uvedenou v kontaktech na internetovém obchodu. "Podnikatelku v místě bydliště nezastihli. Podle informací Městské policie na uvedené adrese nebydlí a pobývá v Rakousku," upřesňuje Příhodová.

Podnikatelka však následně sdělila, že internetový obchod www.levne-nakupy.net neprovozuje a nikdy dříve neprovozovala. Zboží, jež je prezentováno na webu, nevlastní ani neprodává.

Ani uvedený bankovní účet, na který zákazníci poukazovali peněžní částky za objednané zboží, prý není jejím účtem a jeho majitele nezná. Nevěděla ani o existenci zmíněného e-shopu.

"Podle informací na internetu je majitelem domény levne-nakupy.net občan Prahy 8, hostována je u společnosti Český Webhosting se sídlem ve Slaném," dodává ředitelka ČOI.

Vzhledem k tomu, že uvedená fakta nesou podle Příhodové znaky podvodného jednání, neoprávněného podnikání a obohacování, předala ČOI tento případ Policii České republiky.

Čtěte také:
Jak reklamovat vadné zboží? Čtěte krok za krokem
Online nákupy: Čeští zákazníci získají lepší ochranu
Pošta mi kazí obchody. Ztrácí balíky, tvrdí podnikatel
Tisíce firemních webů porušují zákon, nejsou kompletní
 

Právě se děje

Další zprávy