Na místě klubu Bunkr budou mít strážníci fitcentrum

ČTK ČTK, Zpravodajská směna
12. 1. 2010 13:15
Radnice Prahy 1 po 13 letech vyřešila, co s legendárním klubem

Praha - V devadesátých letech v bývalém krytu u Petrského náměstí fungoval legendární pražský rockový klub Bunkr. V lednu 1997 ho ale vyklidilo policejní komando.

Radnice Prahy 1, které dům patří, vyslyšela stížnosti obyvatel na nadměrný hluk, dala nájemcům výpověď a nakonec je nechala vystěhovat.

Skoro třináct let pak radnice nedokázala najít pro prostory jiné využití. Teď to vypadá, že se místo rockerů do prostor nastěhují městští strážníci.

Praha 1 plánuje postavit jejich služebnu se zázemím a evakuační centrum pro 50 lidí. Přestavba za asi 20 až 30 milionů korun by měla být hotova příští rok na jaře, řekl starosta Prahy 1 Filip Dvořák.

Potřebné peníze ale na rekonstrukci dlouho nevyužívaných prostor musí ještě uvolnit zastupitelé první městské části.

Tělocvična a fitcentrum

Podle plánu se mají do Bunkru nastěhovat strážníci z nevyhovujících prostor v Rybné ulici. V podzemí mají mít k dispozici rozsáhlé zázemí s tělocvičnou a fitcentrem.

Dostatečné zázemí podle Dvořáka strážníkům v Praze 1 chybí, nemohou prý proto nabírat nové zaměstnance. Tělocvičnu by podle představ radnice mohli využívat i základní školy nebo rodiče s dětmi.

"Zrekonstruované prostory navíc umožní krátkodobé umístění až 50 občanů evakuovaných z bytových objektů, a to v případě mimořádných událostí, jako jsou například požár nebo havarijní stav bytu či domu," dodal zástupce starosty Michal Valenta.

Kolik bude přestavba celkem stát, není zatím jasné. Radnice částku odhaduje na 20 až 30 milionů korun. Bývalý starosta Prahy 1 Petr Hejma loni uvedl, že Praha 1 zaplatí rekonstrukci a městská policie dovybavení objektu.

 

Právě se děje

Další zprávy