Na Moravě místy sněží, silnice mohou namrzat

Zpravodajská směna
28. 12. 2009 18:02
Opatrní by měli být především řidiči na Olomoucku a Zlínsku
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Olomouc - Sníh a námraza odpoledne komplikují dopravu na několika místech Moravy. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR by měli být opatrní především řidiči na Olomoucku a Valašsku.

Se sněhovými přeháňkami musejí řidiči počítat v okresech Jeseník, Šumperk a Olomouc nebo ve vyšších polohách Konicka a Drahanska v okrese Prostějov. Teplota v kraji se v odpoledních hodinách pohybuje od minus tří do pěti stupňů Celsia.

Před namrzajícími vozovkami varují motoristy správci silnic například na Šternbersku v okrese Olomouc, kde nyní cesty ošetřují chemickým posypem. Sníh po chemickém ošetření leží i na silnici z Rudoltic na Skřítek nebo mezi Kouty nad Desnou a Červenohorským sedlem v okrese Šumperk.

Obdobná situace je i na Valašsku, kde dnes napadlo několik centimetrů sněhu. V horských částech je na silnici až třícentimetrová vrstva rozježděného sněhu. Do těchto oblastí by řidiči neměli jezdit bez zimního vybavení svých aut.

Teplota se odpoledne ve Zlínském kraji pohybuje od minus dvou do plus tří stupňů Celsia. Podle meteorologů se ale v noci ještě ochladí a je tak možné, že se na ranních silnicích objeví i náledí.


 

Právě se děje

Další zprávy