Další krach cestovky, lidé neodletěli do Turecka

Domácí Domácí
19. 9. 2009 19:15
Majitel cestovní kanceláře Holiday service měl problémy už dříve
Cestující CK Holiday service neodletěli na prodloužený víkend do Turecka. Ilustrační snímek
Cestující CK Holiday service neodletěli na prodloužený víkend do Turecka. Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Praha - Šestnáct klientů cestovní kanceláře Holiday service v sobotu neodletělo na dovolenou do Turecka. Podle tureckého organizátora neměli zaplacena místa v letadle.

"Několik klientů Holiday service již bylo odbaveno. Stáli u vchodu do letadla, avšak byli vráceni zpět do haly ruzyňského letiště," uvedl viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamura.

Okamura informoval, že jiná cestovní kancelář, která měl v letadle také rezervovaná místa prostřednictvím Holiday service, si musela u tureckého organizátora letu zaplatit za svoje klienty ještě jednou přímo. Jinak by zřejmě také neodletěli.

"Cestovní kancelář CK Holiday service, která není členem naší asociace, nepřeposlala peníze za let tureckému organizátorovi," vysvětloval Okamura.

Podle Okamury měla tato cestovní kancelář problém už v minulosti.

Vloni nedoletěli na dovolenou do Turecka klienti cestovní kanceláře Suntimes tours, ve které je společníkem právě majitel Holiday service Gurham Murat Sumer," líčil Okamura.

Na Suntimes tours je vyhlášeno insolventní řízení.

Redakce Aktuálně.cz se snažila sehnat majitele Holiday service, telefon však vyzváněl a nikdo ho nebral.

Šestý úpadek

Po cestovních kancelářích Balkan Travel, Retur, Tomi tour, Relax max tours a Cool Travel jde letos o šestý úpadek cestovní kanceláře. Na českém trhu je jich devět set padesát.

Klienti Holiday service měli jet na prodloužený víkend do Istambulu.

 

Právě se děje

Další zprávy