Šéfredaktorem Týdne bude dosavadní šéf bulvárního Aha!

Domácí Domácí
12. 8. 2009 17:41
Vydavatel si vybral Františka Nachtigalla
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Repro Aktuálně.cz

Praha - Novým šéfredaktorem časopisu Týden se stane dosavadní šéfredaktor bulvárního Aha! František Nachtigall.

Ve funkci vystřídá dočasného šéfa Daniela Málka, který se do čela časopisu a jeho internetového vydání dostal po odchodu Dalibora Balšínka letos v únoru.

Podle informací Aktuálně.cz nastoupí Nachtigall do čela nejprodávanějšího seriozního časopisu v polovině září.

"Svěřuji mu tento úkol hlavně pro jeho vynikající manažerské schopnosti," vzkázal vydavatel časopisu Sebastian Pawlowski. "Nynější úspěšný koncept časopisu Týden a zpravodajského deníku Týden.cz se samozřejmě nemění."

Třiatřicetiletý Nachtigall vystudoval multimediální a marketingovou komunikaci na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Jeho první novinářskou štací byl Dobrý večerník, od 1996 do září 2005 pracoval v deníku Blesk. Nejprve psal, později se stal zástupcem šéfredaktora. Prvního října 2005 se stal šéfredaktorem Aha!

Pod jeho vedením redakce přinesla jako první snímky Topolánka s různými lobbyisty na jachtě v Toskánsku, ovšem také snímky nahé Jiřiny Bohdalové na dovolené; zprávu o sebevraždě Karla Svobody podávala měsíce jako seriál.

Svůj cíl v čele Aha! shrnul před rokem v rozhovoru pro časopis Strategie třemi slovy: "Vyšší prodaný náklad." A svou budoucnost trefil skoro přesně: "Deníku bych asi šéfovat nechtěl, časopis by mě asi lákal. Ale ne teď. A vůbec nevím, jestli bych to uměl."

Pawlowski zjevně počítá s tím, že zpráva o příchodu Nachtigalla vyvolá v redakci vlnu nevole.

Dopředu totiž v dopise adresovaném svým zaměstnancům, který má redakce Aktuálně.cz k dispozici, připomněl, že Balšínek, který z časopisu udělal jedničku ve své kategorii na trhu, rovněž do nejvyšší funkce nastoupil z bulváru. "Když jsem v červnu roku 2000 jmenoval Dalibora Balšínka šéfredaktorem, byli někteří lidé skeptičtí, protože byl předtím šéfredaktorem Spy," napsal Pawlowski.

Do čela deníku Aha!, který začal v Česku vycházet před pěti lety, se posadí dosavadní zástupce šéfredaktora Lubor Černohlávek.

 

Právě se děje

Další zprávy