Kopicová odvolala Macha, státní maturity budou jinak

Veronika Rodriguez Veronika Rodriguez
30. 7. 2009 16:01
Na místo ředitele CERMATu se vrací Pavel Zelený
Studenti právě míří na Karlův most.
Studenti právě míří na Karlův most. | Foto: Aktuálně.cz, Ludvík Hradílek

Praha - Státní maturity se budou chystat zase jinak. Ministryně školství Miroslava Kopicová odvolala Martina Macha, ředitele společnosti CERMAT, která má přípravy jednotné zkoušky na starosti.

Novým ředitelem by se měl stát znovu Pavel Zelený, který už stál v čele CERMATu dřív. Konkrétně od roku 2007 až do ledna letošního roku.

"My to tady víme jen neoficiálně, na bližší informace také čekáme," potvrdila těsně před čtvrtou hodinou odpoledne deníku Aktuálně.cz Vendula Materová ze společnosti CERMAT. "Čekáme všichni na dvoře, až někdo přijede a něco nám řekne," dodala.

Se Zeleným souzním, vysvětlila Kopicová

Změnu pak potvrdilo i ministerstvo školství. "Martin Mach zůstane i nadále na ministerstvu, je pověřen řízením významného projektu v oblasti dalšího vzdělávání pedagogů," poslala v tiskové zprávě mluvčí úřadu Kateřina Böhmová.

Ministryně Kopicová pak řekla, že hlavním úkolem nvého šéfa CERMATu bude co nejvíce ošetřit slabá místa státní maturity a omezit rizikové faktory. "A bude-li to možné, navrhnout taková opatření, která umožní úspěšné konání generálních zkoušek a následný průběh maturitní zkoušky," zdůraznila.

Koncem srpna by totiž měli poslanci rozhodovat o dalších termínech a osudu maturitní zkoušky. "Bude proto zapotřebí rychlého rozhodování a určitého krizového řízení. V osobě Pavla Zeleného mám jistotu profesionálního souznění," řekla Kopicová.

 

Právě se děje

Další zprávy