ČT slaví, díky Obamovi porazila ve sledovanosti i Novu

Michal Žák Michal Žák
6. 4. 2009 15:12
Historickou sledovanost měl i digitální kanál ČT24
Televizi nejvíce pomohl Obamův projev. Na veřejnoprávní stanici ho sledovala téměř desetina Čechů
Televizi nejvíce pomohl Obamův projev. Na veřejnoprávní stanici ho sledovala téměř desetina Čechů | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Veřejnoprávní Česká televize může slavit. Díky návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze totiž v neděli v podílu na sledovanosti porazila i komerční jedničku Novu.

Z dat, která ČT zveřejnila, totiž vyplývá, že měla 5. dubna průměrný podíl sledovanosti (share) 36.01 %, zatímco Novu si pustilo 35,91 % diváků.

Rekordní sledovanost v kategorii diváků nad 15 let zaznamenal i digitální zpravodajský kanál ČT24. Obama zajímal diváky více než pád vlády.

"Zpravodajstvím z návštěvy prezidenta USA Baracka Obamy v Praze ČT24 překonala v celotýdenním podílu rekord sledovanosti z minulého týdne 2,45 % a s hodnotou 3,61 % podílu D15+ dosáhla nejvyšší hodnoty za svoji existenci," sdělil Aktuálně.cz mluvčí ČT Ladislav Šticha.

"V sobotu 4. 4. 2009 tak měla v celodenním podílu 4,77 % a v neděli 5. 4. 2009 neuvěřitelných 8,09 %," dodal s tím, že celkem sledovalo speciál 1,753 milionu lidí.

Úspěšně podle mluvčího dopadla i distribuce signálu do zahraničí. "Přenos přebíraly živě všechny významné televize světa v čele se CNN, Sky News, BBC, Euronews atd. Celkem šlo vysílání České televize do více než stovky zemí."

 

Právě se děje

Další zprávy