Jaká je zábava na MS za miliony? Diskotéky a revivaly

Martina Machová Martina Machová
24. 2. 2009 21:45
Zjišťovali jsme, na co dostal organizační výbor libereckého šampionátu milionovou dotaci od kraje
Foto: Martina Machová

Liberec - Z reproduktorů na Medal Plaza, jindy Benešově náměstí v Liberci, se už od desíti dopoledne valí proud diskotékových hitů.

Před pódiem září vesty členů ochranky. Kolem je ale téměř prázdno, jen zachumlané postavy kamsi spěchající.

Vítejte na doprovodných akcích Mistrovství světa v klasickém lyžování, které v těchto dnech hostí právě město pod Ještědem.

Celkové náklady na koncerty, diskotéky a další veselice vyšplhají na 80 milionů, celých patnáct milionů přitom týmu Kateřiny Neumannové pošle Liberecký kraj. Přispěvek odsouhlasili zastupitelé navzdory odporu opozice.

V itineráři doprovodných akcí stojí, že od tří hodin tu bude korunován král a královna dobrovolníků, o půl třetí se však nevelké hloučky s dobrovolnickými bundami rozcházejí. Program se mýlil, dobrovolníci tvrdí, že show s Leošem Marešem začala už ve dvě.

O dvě hodiny později má před libereckou radnicí hrát ABBA revival. Koncert je zadarmo, lidé se zastavují, náměstí se konečně zaplnilo. K dobrovolníkům přibyli i sportovní fanoušci.

"Jo, doprovodné programy se mi líbí," neskrývá nadšení Marie Linhart z Rakouska. Večerní program láká na diskotéku. "Mám volné vstupenky, jinak bych za to peníze asi nedala," tvrdí naopak Andrea Novotná, která je místní.

"Trošku mi to připadá, že si chce Katka Neumannová plnit svůj sen, ale vlastně proč ne zrovna Michal David nebo Deep Purple," reaguje na dotaz deníku Aktuálně.cz týkající se programu šéf libereckého Filmového klubu Miroslav Randák.

Oficiální programy šampionátu lákají i na promítání v jeho kině. Právě tam dokonce každý den doprovodné akce startují - pohádkami pro děti. "Dnes tu bylo osm lidí, nejvíce pak pětatřicet. Myslím ale, že to bylo hlavně prázdninami, než mistrovstvím."

 

Právě se děje

Další zprávy