Vyvedl fakultní nemocnici z dluhů, teď končí

Veronika Rodriguez Veronika Rodriguez
9. 2. 2009 14:45
Ředitel Všeobecné fakultní nemocnice Jan Bříza odchází

Praha - Ředitel pražské Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) Jan Bříza odstoupil z funkce, údajně z osobních důvodů, informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Křeslo v čele nemocnice Bříza opouští po necelých třech letech, během nichž se mu podařilo vyvést nemocnici z dluhů. Loni dokonce zdravotnické zařízení hospodařilo se ziskem 26,9 milionu korun.

Pro nemocnici se mu rovněž podařilo vybojovat statut komplexního onkologického centra. Od ledna letošního roku totiž působí jako jedno z pracovišť onkocentra Fakultní nemocnice Na Bulovce.

Už jen věda a medicína

Bříza končí ve funkci ředitele s okamžitou platností, VFN ale neopouští. Nyní bude zastávat post zástupce ředitele. "Chtěl bych se nadále zaměřit především na oblasti, které mi jsou nejbližší, a to medicínu, vědu a akreditace, tedy odborné činnosti," vysvětlil Bříza.

Důvody odchodu ale nechal bez komentáře. "Pan ředitel se k tomu víc vyjadřovat nebude," odvětila mluvčí nemocnice Petra Pekařová.

Řízením nemocnice až do výběrového řízení na nového ředitele pověřilo ministerstvo zdravotnictví Danu Juráskovou, dosavadní náměstkyni ředitele pro ošetřovatelskou péči ve Fakultní Thomayerově nemocnici.

"Řádné výběrové řízení na nového ředitele proběhne nejpozději do třech měsíců," řekl mluvčí ministerstva David Přinesdom.

 

Právě se děje

Další zprávy