Fanoušek Baníku vypadl při cestě na Spartu z vlaku

pra, sim
10. 5. 2008 15:50
Rowdies poničili sedačky a stolky vlaku
Fanoušci Baníku. Ilustrační snímek
Fanoušci Baníku. Ilustrační snímek | Foto: Ondřej Besperát

Ústí nad Orlicí - Cestou na pražské utkání Baníku se Spartou vypadl z vlaku fanoušek ostravského fotbalového klubu. Na místě zemřel.

Podle prvních informací si muž při kouření otevřel dveře a z vlaku u Chocně vypadl. Policie jeho tělo našla bez známek života.

Tomu napovídá i svědectví vlakové čety, která vypověděla, že musela fanoušky Baníku během cesty napomínat, aby neotevírali dveře za jízdy. Snažili se tak vyvětrat kouř. Vlaky Českých drah jsou již delší doby bez výjimky nekuřácké.

Případ nyní vyšetřují policisté a Drážní inspekce. "Ihned po příjezdu vlaku do Dejvic byly inspektory a policisty prozkoumány dveře, ze kterých muž vypadl. Dveře byly v pořádku," uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. "Náhodné otevření zavřených dveří bez vlivu člověka inspektoři Českých drah vyloučili."

Zvláštní vlak - vezoucí do Prahy nejméně 1 200 fanoušků - vyjel z Ostravy po sedmé hodině ráno. Kvůli nehodě nabral zpoždění zhruba třicet minut. "Vlak s fanoušky zůstal stát i několik desítek minut ve stanici Zámrsk. Trať mezi Pardubicemi a Českou Třebovou byla kvůli vyšetřování zcela uzavřena," doplnil Kubala.

Čtěte také:
Spartě jde o titul. Do Prahy míří 1 500 fanoušků Baníku
Fotbal ŽIVĚ: Vyvrcholení ligy sledujte on-line

Odjezd bez problémů. Řekla policie

Odjezd stovek příznivců Baníku monitorovala ostravská policie. "Během všech odjezdů nezaznamenali policisté žádný vážnější incident," informoval mluvčí severomoravské policie Milan Klézl.

Vlaková četa už problémy měla. Fanoušci zničili dvě setačky a několik stolků. "Vlak nadto přijel do Prahy plný odpadků a lahví od alkoholu," řekl mluvčí Kubala.

Zvláštní vlak měl konečnou v zastávce Dejvice. Z ní příznivce fotbalu dovedli na letenský stadion policejní těžkooděnci, v pohotovosti je na 600 policistů.

Fanoušky vůbec poprvé přímo na tribuně dozorují soudci. V útrobách sparťanského stadionu vznikla dočasná soudní síň. Chuligáni mohou být přímo z kotle odvedeni policií před státního zástupce a ten je může poslat přímo před soud. Tam bude probíhat takzvané zkrácené řízení.

 

 

Právě se děje

Další zprávy