Teploty připomínají jaro. Vrátí se však na konec zimy

Kamila Petrdlíková, Meteopress
26. 2. 2008 17:05
Celý týden bude velmi proměnlivo
Dopravní teploměr v centru Prahy naměřil během úterního dne dokonce 17 °C.
Dopravní teploměr v centru Prahy naměřil během úterního dne dokonce 17 °C. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Teplotní rozdíly přes den už začínají připomínat jaro v plném proudu. Například v neděli byla na některých místech denní teplota 20°C a nejnižší noční pak kolem 3°C.

Dnes si užíváme nejteplejšího dne tohoto celého pracovního týdne, kdy by se teploty mohly dostat až k 17 °C a možná by mohly opět atakovat teplotní rekordy. Ten dnešní je v pražském Klementinu z roku 1990 na hodnotě 15,7°C. Je možné, že právě ve středních Čechách budou teploty nejvyšší.

Od zítřka nás ale čeká návrat k normálu. Počasí u nás ovlivňuje od jihozápadu výběžek vyššího tlaku vzduchu.

K večeru začne ovlivňovat počasí na severozápadě Čech studená fronta a ta bude v noci a zítra postupovat přes naše území k jihovýchodu.

Teplota na přímém slunci sice vzbuzuje dojem tepla, na opravdový příchod jara si ale ještě musíme chvíli počkat.
Teplota na přímém slunci sice vzbuzuje dojem tepla, na opravdový příchod jara si ale ještě musíme chvíli počkat. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Pocítíme ji nejen při přeháňkách, ale i na teplotách, které se zítra očekávají "jen" 8 až 12°C.

V horských oblastech by mohlo být přes den kolem 4 °C.

Už v noci na středu se právě v horských oblastech po dlouhé době dočkáme sněžení. I když přírodního sněhu nenapadne mnoho, ochlazení umožní umělé zasněžování a zachrání tak neuspokojivou situaci v lyžařských střediscích.

Podle předpovědi na celý týden se počasí příliš měnit nebude. Čekáme střídání oblačné oblohy s vyjasňováním, jak budou přecházet jednotlivé fronty a teploty se ukáží na maximálních hodnotách kolem 10° C.

 

Právě se děje

Další zprávy