V Holešově zemřel gymnazista. Po pádu z okna školy

pra
29. 1. 2008 17:35
Student na místě podlehl mnohačetným zraněním

Holešov - Po pádu z okna školy zemřel v Holešově ve Zlínském kraji osmnáctiletý student tamního gymnázia. Jeho tělo našla žena, která procházela kolem školní budovy.

Policii o neštěstí informovalo vedení školy krátce před desátou dopoledne. "Chlapec vyskočil nebo vypadl z okna záchodků ve třetím patře," řekla policejní mluvčí kroměřížské policie Květoslava Malenovská.

Policie vyšetřuje, zda se jednalo o sebevraždu, pravdu pomůže odhalit i nařízená pitva.

"Kriminalisté vyslechli řadu spolužáků, rodičů i pedagogů. Zatím není jasné, proč se mladík  k zoufalému činu rozhodl. Ještě jsme nevyloučili ani cizí zavinění, podle všeho se ale jedná o sebevraždu," řekla Aktuálně.cz mluvčí.

Na místě zasahoval vrtulník rychlé záchranné služby, jehož posádka navázala na laickou první pomoc, kterou poskytli přítomní lidé.

"Záchranáři resuscitovali studenta 45 minut. Chlapec však podlehl mnohačetným zraněním," sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

"Co se přesně stalo, nikdo neviděl," uvedla policejní mluvčí. Podle jejích informací student údajně neměl problémy. Rozhodně tedy ne s prospěchem. To potvrzuje i dobře informovaný zdroj.

Student posledního ročníku víceletého gymnázia měl údajně na úterý omluvenku, tudíž neměl ve škole vůbec být.

Událost otřásla celým městem. "Celá věc je moc smutná, podobný případ nepamatuji, " řekl dlouholetý ředitel gymnázia a dnešní starosta Holešova Zdeněk Janalík.

Vedení gymnázia na případ uvalilo informační embargo.

 

Právě se děje

Další zprávy