Brněnské studio ČT má nového ředitele

Redakce DOM
2. 1. 2008 12:50
Karel Burian zvítězil ve výběrovém řízení
Nová vizualizace České televize.
Nová vizualizace České televize. | Foto: ČT

Brno - Generální ředitel ČT Jiří Janeček ve středu oficiálně uvedl do funkce nového ředitele brněnského studia. Stal se jím  třiapadesátiletý Karel Burian, který zvítězil ve výběrovém řízení.

"Nového ředitele TS Brno čeká od prvního dne náročná práce. Mimo jiné ponese odpovědnost za výstavbu nového brněnského studia," uvedl mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Karel Burian přichází na místo po Vladimíru Karmazínovi, který od 1. října 2007 přešel na post provozního ředitele České televize. Lujza Oravcová, která vedla studio v posledních třech měsících loňského roku, je od ledna 2008 finanční ředitelkou ČT.

Karel Burian je absolventem produkce na Filmové akademii múzických umění. Od roku 1973 působil v tehdejší Československé a do roku 2001 České televizi.

Stál u zrodu brněnského rádia Petrov a nyní se do ČT vrací z postu ředitele zpravodajství Regionální televizní agentury.  "Moje práce bude velmi sledovaná. Jsem tomu rád, protože nechci, aby vznikly jakékoliv pochybnosti o krocích, které budu chtít dělat," uvedl Burian.

 

Právě se děje

Další zprávy