Policie našla tělo ruského baletního mistra Brjanceva

ves, pv
7. 12. 2007 16:20
Z jeho vraždy obvinila jedenatřicetiletého Rusa
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Policie našla kosterní pozůstatky ruského baletního mistra Dmitrije Brjanceva, který v Česku před třemi lety zmizel. Z jeho vraždy obvinila jedenatřicetiletého Rusa.

Aktuálně.cz potvrdila informaci ruské agentrury ITAR - TASS mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Po baletním choreografovi moskevského hudebního divadla Stanislavského a Němiroviče-Dančeka pátrali policisté od léta roku 2004, kdy v Česku bezestopy zmizel. V médiích se spekulovalo, že zmizení souvisí s jeho podnikáním u nás.

Policie tuto verzi potvrdila a na Brjancevova krajana navrhla uvalit vyšetřovací vazbu.

V Česku chtěl zůstat jen pět dní

"Koncem června 2004 spolu cestovali vozidlem a neshody v jejich vzájemných finančních aktivitách vyvrcholily, když měl ve vozidle 31letý muž na poškozeného několikrát vystřelit," informovala mluvčí.

Podle ní nakonec k identifikaci kosterních nálezů pomohla DNA. "Rozběhlo se rozsáhlé pátrání ve všech evidencích pohřešovaných osob i v mezinárodním měřítku, které nakonec vedlo ke ztotožnění zavražděného na základě DNA."

Brjancev původně přijel do Česka na pětidenní návštěvu. Jeho zmizení nahlásilo divadlo, které pro něj poslalo na moskevské letiště, kam měl přiletět, auto s řidičem. Brjancev ale z letadla nevystoupil a od té doby o něm nebyly žádné zprávy.

 

Právě se děje

Další zprávy