Policie chystá kampaň. Chce si vylepšit image

Jakub Antoš
29. 7. 2007 21:40
Jsme profesionálové a sloužíme občanům, říká Policie
Stop.
Stop. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - S prací policie je spokojeno 72 procent občanů, oznámila v pondělí agentura Ipsos Tambor. Policisté jsou spokojení také. I tak ale chtějí spustit kampaň, kterou označují jako "imageovou".

O kampani se v pondělí zmínil policejní prezident Oldřich Martinů. Prohlásil, že výstupy z průzkumu veřejného mínění, provedeného agenturou Ipsos Tambor v období mezi 28. únorem a 17. květnem letošního roku mezi 14 tisíci respondenty, policisté použijí v mediální kampani. Ta má začít v září.

Policie nedávno vypsala malé výběrové řízení a tento čtvrtek byl konečným termínem pro přihlášení se do tendru. "Ve čtvrtek proběhl pouze administrativní úkon, což je takzvané ´otevírání obálek´. Na začátku příštího týdne bude odborná komise jednotlivé návrhy posuzovat a vyhodnocovat," nastiňuje další postup vedoucí kampaně z Policejního prezidia Jaromír Matoušek.

Jak jsme spokojeni s policií?
Autor fotografie: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

"Spustit bychom ji měli 1. září," dodává. Na pokrytí nákladů kampaně mají policisté velmi omezené prostředky. Rozpočet počítá s maximální částkou dvou milionů korun.

"I z toho je zřejmé, že nepůjde o kampaň formou televizních spotů nebo desítek billboardů. Navíc jsou reklamní plochy na dlouhé měsíce dopředu zadány a my na to máme jen srpen. Budeme hledat netradiční způsoby, jak veřejnost oslovit," říká Matoušek, ale podrobnosti odmítá prozradit.

Kampaní chce PČR upozornit na přínosy policejní práce pro běžného občana. Ukázat, že policisté svoji práci zvládají profesionálně a jsou pro občana partnerem.

"Chceme policii představit jako organizaci, která je službou občanům a má prosociální cíle," osvětluje záměr šéf kampaně Jaromír Matoušek.

Kromě toho si od projektu slibují přitáhnout více perspektivních uchazečů o práci v policejních řadách. "Očekáváme, že vedlejším produktem kampaně bude i zvýšený zájem o práci u policejních složek. Ale není to jejím hlavním cílem," doplňuje.

 

Právě se děje

Další zprávy