Místo bílé zimy zase přijde oteplení

ČTK, Red dom
27. 12. 2006 12:26
Praha - Do konce týdne se budou pohybovat teploty kolem nuly, počátkem nového roku se ještě oteplí.

Podobné počasí jakko dnes očekávají meteorologové do konce tohoto týdne, a tedy i celého letošního roku. Ranní teploty budou lehce pod nulou, nejvyšší denní několik stupňů nad bodem mrazu a obloha zatím skoro jasná, o víkendu začne být
zatažená.

S novým rokem přijde oteplení a příští středu se nejvyšší denní teploty mají opět šplhat až k deseti stupňům nad nulou.

Po dlouhém a teplém podzimu začalo o vánočních svátcích počasí alespoň trochu připomínat zimu, bylo náledí a námraza. Sněhu se ale na většině území České republiky ještě lidé nedočkali. Na horách je jen málo míst, kde se dá lyžovat.

ČTĚTE VÍCE:
Pouze několik svahů je už v bílém

Jen na několika sjezdovkách s umělým sněhem si mohli o svátcích lidé v Česku zalyžovat.

Pozor na náledí

Ještě dnes se tvoří místy námraza a náledí, ráno se vyskytovaly mrznoucí mlhy. Mrazivé počasí ale provází jasná obloha, nejvyšší odpolední teploty mají dnes být kolem tří stupňů nad nulou. Protože bude jasno i v noci, klesne teplota na minus dva až minus šest stupňů Celsia.

Ve čtvrtek odpoledne má od severozápadu přibývat oblačnosti, v Čechách může místy pršet či padat déšť se sněhem, na horách by mohlo sněžit. Nejvyšší odpolední teploty mají být mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia.

V pátek by mělo být také polojasno, nejvyšší denní teploty budou kolem tří stupňů Celsia, noční už jen kolem nuly. Sobota a neděle mají být zatažené s denními i nočními teplotami kolem nuly.

Teplo s novým rokem

S prvním lednovým dnem má podle současné předpovědi přijít oteplení a srážky dešťové i sněhové.

Protože se ale postupně bude oteplovat od pondělních průměrných maxim kolem pěti stupňů Celsia na středeční nejvyšší teploty pět až devět stupňů Celsia, sníh pravděpodobně nevydrží.

 

Právě se děje

Další zprávy