Volební deník: Zachrání nás 12 statečných socialistů?

David Slížek
11. 10. 2010 12:40
Online zaznamenáváme střípky z předvolební kampaně
Foto: Aktuálně.cz

Volební deník - Do voleb už zbývá jen pár dní a nervozita zřejmě některé kandidáty zbavuje i posledních zbytků soudnosti. Podívejte se na perličky z kampaně, které jsme pro vás zaznamenali:

TIP: Narazili jste na nějaký opravdu "povedený", absurdní, nebo dokonce přímo vtipný předvolební billboard, plakát, heslo? Podělte se s ostatními a pošlete nám fotografii (e-mailem na adresu [email protected]). Nejlepší zveřejníme a pěti z vás pošleme 3D brýle, abyste se mohli pokochat našimi novými 3D galeriemi.

Co je Volební deník?

Poslední dva týdny do voleb vám nabízíme online "pozdní sběr" drobných i větších zpráv z předvolební kampaně, psaný lehčím perem. Máte zajímavý tip, fotografie, videa? Napište nám!

12:40 - Dvanáct statečných sociálních demokratů

Pokud jednou budete chtít natočit reklamní spot, ve kterém bude váš produkt opravdu velmi dobře utajen, můžete se inspirovat klipem ČSSD "Magnificent 12". Tváří se jako trailer na americký film. "Zlo ovládlo náš svět! Existuje úzká skupina bohatých a mocných, kteří si o sobě myslí, že jsou vyvolení, a že si mohou dovolit naprosto všechno. Ale naprosto všechno," líčí dramatický hlas. A zabránit tomu může jen 12 statečných, kteří ovšem potřebují vaši pomoc. O volbách, ČSSD, nebo České republice ani slovo. Že jde o předvolební agitaci ČSSD, odhalil server iDNES.cz, kterému to potvrdil manažer strany. Dvanáct senátorů totiž sociálním demokratům chybí k většině v Senátu. Pomůže straně právě tento spot?

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Strana se podle MFD ke klipu nejdřív nehlásila. Prý by se po webu hůř šířil, kdyby byl s ČSSD spojen. Těžko soudit, jak se dá definovat pojem "hůř šířil". Nevíme samozřejmě o všech kanálech, na kterých klip běžel, ale na Youtube má ve chvíli, kdy tento článek vzniká, 154 shlédnutí...

11:00 - Kohout plaší senát

Když se někdo jmenuje Kohout, dá se s úspěchem předpokládat, že si už jako dítě se svým příjmením užil docela dost narážek, přezdívek či kokrhání. O to méně pochopitelné je, když na ptákovi, který dle známého českého básníka plaší smrt, postaví finální část své senátní kampaně. Kandidát ČSSD v Praze 6 Jan Kohout v neděli adoptoval jako svého maskota kohouta v Dětském koutku ZOO Praha. A prý prý probudí Senát:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Mimochodem, pokud hrátky se svým příjmením napadnou i další kandidáty, bude ještě veselo. V Jičíně kandiduje Jiří Liška, v Plzni Pavel Čížek, v Táboře Jaroslav Hejl a Zdeněk Straka, v Blansku Miroslav Lejsek, v Kutné Hoře Jaromír Strnad, v Olomouci Martin Tesařík a v Brně-městě Jiří Vorlíček.

10:45 - To se nestydíš, bábovko?

Poté, co se ukázala jako modelka, dala teď kandidátka Věcí veřejných na pražského primátora Markéta Reedová průchod i svým hereckým ambicím. V předvolebním spotu vede nad bábovkou protikorupční monolog k divákovi, kterého v jeho průběhu málem seřeže vařečkou. Kolik hlasů asi může přinést přerod éterické političky v kuchyňskou dominu?

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

A jak to asi v průběhu bábovkového monologu vypadá na druhé straně obrazovky? Parodii na spot Reedové nabízí na Youtube uživatel s přezdívkou Goldlabel (děkujeme za tip v diskusi pod článkem):

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy