Prožijte volební finále s Aktuálně.cz

Redakce DOM
3. 6. 2006 17:00
Je to víkend, který změní osud mnoha lidí: desítek politiků, ale možná i deseti milionů Čechů. Sledujte ho s Aktuálně.cz.

Internetový deník Aktuálně.cz pro vás přichystal unikátní přenos třídenního finále voleb 2006. Nabídne vám výsledky, jejich rozbor, rozhovory s lídry, informace o příští vládě. Podívejte se, co kdy můžete čekat.

Den 1: Všichni k volbám

V pátek jsme pro vás připravili volební předpověď. V té si můžete přečíst, co všechno se v posledních dnech odehrálo, jaký vliv měly tyto události na voliče a zda vůbec přišli volit. Volební prognóza Aktuálně.cz se objevila současně s otevřením volebních místností v pátek ve 14.00.

Volby 2006 - zapečetěná urna
Volby 2006 - zapečetěná urna | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Už předtím jsme vám prozradili, kdo vyhrál poslední televizní duel Paroubek - Topolánek.

Foto: Aktuálně.cz

Po celé republice elitní reportéři Aktuálně.cz hledali odpověď na důležitou otázku - jaká bude volební účast? Mohli jste být u toho s nimi.

Jeden z předsedů volebních komisí v Praze 6 už převzal volební materiály.
Jeden z předsedů volebních komisí v Praze 6 už převzal volební materiály. | Foto: Ondřej Besperát

Den 2: Kdo vyhrál

V sobotu, v den, kdy Česko vybralo nové poslance a s nimi vládu, jste mohli díky Aktuálně.cz v reálném čase vidět, jak se sčítají hlasy.

Okamžitě po uzavření volebních místností jsme se spojili s Českým statistickým úřadem a jeho volebním centrem. Na našich grafech jste mohli vidět nejen odhady výsledků, ale také to, jak s každou další minutou přibývají stranám hlasy a jak s nimi stoupá či padá možnost probojovat se do sněmovny.

Foto: Aktuálně.cz

Současně s volebními výsledky jsme pro vás sledovali dění ve štábech významných politických stran. Do každého z nich redakce Aktuálně.cz vyslala o poledni dva reportéry. Stále jsou na místě a referují o dění na štábech.

Mirek Topolánek se psem Savanem ráno vyrazil na procházku přes Letnou. Šel za svojí dcerou, která bydlí u Stromovky.
Mirek Topolánek se psem Savanem ráno vyrazil na procházku přes Letnou. Šel za svojí dcerou, která bydlí u Stromovky. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Den 3: Kdo bude premiérem

Předvolební preference ukázaly, že není vyloučen ani volební pat. Pokud nenastane, Aktuálně.cz pro vás bude po celou neděli sledovat, jak se "sestavuje" vláda: v kuloárech, v televizních debatách, po telefonech.

Přiblížíme vám i příštího premiéra. Jeho profil popíšeme podle toho, jak se nám "zdál" při návštěvě redakce Aktuálně.cz.

Chcete-li být během volebního finále při tom, sledujte tyto internetové stránky.

 

Právě se děje

Další zprávy