Komunisté se soudí, že nejsou korupčníci. Ale s kým?

Domácí Domácí
29. 9. 2009 15:45
Jiří Dolejš a Čeněk Milota podali žalobu na ochranu osobnosti
Jiří Dolejš
Jiří Dolejš | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Komunisté Jiří Dolejš a Čeněk Milota vrací úder.

Muži, které skrytá kamera zachytila nabízet možnosti, jak skrýt milion korun, který by strana dostala výměnou za změnu loterijního zákona, si nemyslí že jsou korupčníci.

Oba místopředsedové KSČM podali žalobu na ochranu osobnosti. Chtějí se soudit s deníkem Mf Dnes, který záznam zveřejnil.

Zřejmě se ale spetli. Jak informovala Mf Dnes, žalobu podali na špatné vydavatelství. Deník vydává akciová společnost Mafra, komunisté však jako žalovaného označili Mladou frontu a.s., což je úplně jiný podnik.

"Na začátku celé kauzy jsme s kolegou Milotou nedocenili, že je třeba každého příchozího důkladněji prověřit. To musím přijmout. Také proto jsme nabídli své stranické funkce," řekl Dolejš.

Tvrdošíjně odmítá opustit sněmovnu, protože by to prý vypadalo jako přiznání viny.

"Politického mandátu se má stranická neuváženost netýká, tam by to bylo, kdyby jsem byl na pochybách, zda jsem nepřekročil právo. Tyto pochybnosti prostě nemám," prohlásil.

Za milion změna zákona? Žádný problém

List vyslal za představiteli politických stran člověka, který se představil jako majitel sítě heren Jackpot. Nabízel jim milion korun za to, že uvedenou novelu upraví ve prospěch loterijních firem.

Dolejš a Milota prý byli ochotni tyto peníze přijmout. Vstřícně se zachoval také bývalý dlouholetý poslanec KDU-ČSL Ladislav Šustr, který je nyní členem TOP 09. Šustr se už o víkendu vzdal poslaneckého mandátu i místa v dozorčí radě Sazky.

Dnes rezignoval i generální sekretář KDU-ČSL Jiří Stodůlka, který byl obchodu "peníze-za změnu zákona" nakloněn, ale zastavil jej předseda strany Cyril Svoboda.

 

Právě se děje

Další zprávy