Velvyslanec Kolář: Přestup do PPF? To mě podceňují

Tereza Šídlová
7. 8. 2012 11:50
Zřejmě končící velvyslanec v Rusku popírá přestup k Petru Kellnerovi
Míří Kolář k nejbohatšímu Čechovi?
Míří Kolář k nejbohatšímu Čechovi? | Foto: ČTK

Praha - Český velvyslanec v Rusku a významný český diplomat Petr Kolář popírá, že by mířil k nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi do PPF.

Informaci, kterou v úterý přinesl server Česká pozice, diplomat popřel.

"Server Česká pozice nemá správné informace a mrzí mě, že mě dost podcenili," řekl Aktuálně.cz velvyslanec Kolář k možnému přestupu do PPF.

Server uvedl, že by se měl Kolář v místě svého současného působení věnovat lobbingu pro finanční skupinu.

Post ministra zahraničí?

Kellnerova banka Home Credit & Finance Bank (HCFB) je jedničkou na ruském trhu v poskytování spotřebitelských úvěrů, a stejně tomu je i v případě jeho obchodního řetězce Eldorádo, jenž prodává bílou techniku a elektroniku.

Přestup popřela i PPF.

"PPF žádnou dohodu o zastupování v Rusku s panem velvyslancem nemá. Takové spekulace vytvářejí lidé, kteří neznají naše priority a nerozumí realitě podnikání PPF v Rusku," řekl ČTK mluvčí PPF Radek Stavěl.

O Kolářově předčasném odchodu z prestižní diplomatické funkce se ale mluví už nějaký čas.

Sám velvyslanec svůj odchod nepopírá. "V Moskvě určitě nebudu navždy. Na letošní podzim mám každopádně naplánováno mnoho akcí," řekl Aktuálně.cz před měsícem.

V politickém zákulisí padlo Kolářovo jméno i v souvislosti s nejvyšším diplomatickým postem.

Vzhledem k tomu, že má diplomat blízko k TOP 09, mluví se o něm jako o možném nástupci Karla Schwarzenberga na místě ministra zahraničí, pokud by se šéf TOP 09 rozhodl upřednostnit prezidentskou kampaň před vládním postem.

 

Právě se děje

Další zprávy