Kocourková žene exministra k soudu, chce osm milionů

Domácí Domácí
5. 12. 2011 13:12
Bývalý ministr průmyslu a obchodu odstoupil z funkce kvůli "odklonění" 16 milionů
Martin Kocourek.
Martin Kocourek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Bývalá manželka někdejšího ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS) podala žalobu na neplatnost smlouvy, kterou s manželem uzavřela při rozvodu.

Chce tak získat polovinu z 16 milionů, kvůli kterým Kocourek odstoupil ze své funkce.

Informoval o tom server Týden.cz. Tomu to sdělil informovaný zdroj z Obvodního soudu pro Prahu 6, na kterém se Kocourkovi v roce 2009 rozvedli.

"V žalobě je žádáno o osm milionů korun," řekl serveru zdroj. Zatím není jasné, kdy by mohlo soudní jednání proběhnout. Kocourkovo vyjádření k celé kauze se zatím nepodařilo získat. Exministr nezvedá svůj mobilní telefon a nereaguje na SMS zprávy.

Na protikorupční policii však musí vysvětlit, jak před rozvodem se svou manželkou "odklonil" 16 milionů korun na účet své matky.

Před svým odchodem z vlády tvrdil, že 16 milionů, které svěřil do správy společnosti Key Investments, byly jeho osobní peníze, rodinné prostředky, ale jednalo se hlavně o úspory z podnikání.

Tvrdil, že majetek v roce 2008 "odklonil" proto, že se ocitl ve složité rodinné situaci. Rozváděl se a nechtěl se o majetek dělit s manželkou. Aktuálně.cz zjistilo, že po rozvodu s manželkou přišel minimálně na dva miliony korun a vůz značky Honda.

Prohlédněte si smlouvu manželů Kocourkových:

"Vše proběhlo v naprostém pořádku. Jsem připraven všechny doklady předložit orgánům," řekl tehdy na tiskové konferenci.

Protikorupční policie na případu intenzivně pracuje. "Žádný výsledek zatím nemáme," řekl mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. "Nadále shromažďujeme a vyhodnocujeme informace," dodal.

Podle serveru se kromě podezření z korupce spekuluje i o trestném činu podvodu ve vztahu k manželce.

 

Právě se děje

Další zprávy