Další místo pro Topolánka. Hlídá Elektrárnu Opatovice

Domácí ČTK Domácí, ČTK
25. 10. 2011 14:12
Expremiér je předsedou dozorčí rady, už dříve se stal šéfem Teplárenského sdružení
Expremiér Mirek Topolánek
Expremiér Mirek Topolánek | Foto: Ludvík Hradilek

Opatovice nad Labem (Pardubicko) - Bývalý předseda vlády Mirek Topolánek získal další funkci, stal se předsedou dozorčí rady společnosti Elektrárny Opatovice.

Ve funkci nahradil spoluvlastníka Energetického průmyslového holdingu (EPH) Daniela Křetínského.

Expremiér se do nové funkce dostal jen několik týdnů poté, co se stal předsedou Teplárenského sdružení, které reprezentuje zájmy tuzemských tepláren.

Křetínský odstoupil ze své funkce na konci září. Vlastník elektrárny, společnost East Bohemia Energy patřící do EPH, dosadil expremiéra do dozorčí rady 3. října. "Předsedou byl zvolen na jednání dozorčí rady 20. října," uvedl mluvčí firmy Petr Zadák.

Společnost Elektrárny Opatovice byla začleněna do holdingu počátkem letošního roku. Vlastníky EPH jsou finanční skupina J&T (40 procent), investiční skupina PPF a PPF Partners (40 procent) a Křetínský (20 procent).

Podle poslední dostupné výroční zprávy (za rok 2010) měla Elektrárna Opatovice čistý zisk 775 milionů, ale v daném roce k němu přičetla nerozdělený zisk z minulých let, který činil 6,2 miliardy korun. Na dividendách vyplatila svému majiteli 4,9 miliardy.

Tantiéma (odměna pro dozorčí radu, které v roce 2010 ještě velel Daniel Křetínský) se nevyplácela.

 

Právě se děje

Další zprávy