Boj o halu pro Sáblíkovou nekončí. Pozemky koupil svaz

Michal Štůsek Michal Štůsek
13. 10. 2010 13:00
Obec se rozhodla prodat svazu svoji společnost Velkoosecká sportovní za 17 milionů korun
Takto by měl vypadat rychlobruslařský stadion ve Velkém Oseku
Takto by měl vypadat rychlobruslařský stadion ve Velkém Oseku | Foto: Aktuálně.cz

Velký Osek - Příběh rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku pokračuje.

Poté, co místní starosta Jiří Otta po třech letech nezískal dlouho slibovaného investora, rozhodlo se vzít celou věc do svých rukou občanské sdružení Český svaz rychlobruslařů. To od obce odkoupí akcie Velkoosecké sportovní, která se o celý projekt dosud starala.

Zastupitelé obce Velký Osek o tom rozhodli na úterním jednání, tedy tři dny před komunálními volbami. Cena, za kterou svaz akciovou společnost koupí, je 17 milionů korun. Takový je totiž základní kapitál Velkoosecké sportovní.

"Je to riziková akce, realizace sice musí podle smlouvy začít do pěti let, ale není daný její konec," sdělil Aktuálně.cz člen zastupitelstva Pavel Drahovzal.

Podle něj bude svaz vlastnit pozemky, na kterých má hala stát, ale pro stavbu je potřeba najít investora. Konkrétní jméno ale na jednání nepadlo.

Vyhlídky projektu, který si především kladl za cíl poskytnout profesionální tréninkové zázemí české rychlobruslařce Martině Sáblíkové, jsou nadále dosti nejasné.

Investor, který nemá jméno

O výstavbě rychlobruslařské haly se ve Velkém Oseku mluví již několik let. Martina Sáblíková se sem i s trenérem Petrem Novákem dokonce již přestěhovala, zatím ale stále nemá kde trénovat.

Obec nabídla pro stavbu haly své pozemky v hodnotě 17 milionů korun, které převedla na k tomuto účelu založenou společnost Velkoosecká sportovní a očekávala finanční podporu od státu. Ta však nepřišla a proto se představenstvo začalo poohlížet po soukromém investorovi.

Prohlédněte si, jak by měla hala vypadat

Starosta Velkého Oseku a předseda akciové společnosti několik měsíců avizoval, že investor, který je ochotný na stavbu uvolnit požadovaných 1,5 miliardy korun, je na světě. Dodnes ale neuvedl, o koho se jedná.

Nejprve dokončení dohody komplikovala neplatná územní rozhodnutí, později absence záruky od politiků. Investor údajně požadoval, aby se v horizontu patnácti let neměnily daně a podmínky při provozování haly.

 

Právě se děje

Další zprávy