Odboráři chystají žalobu na svého exbosse Duška

pra
28. 2. 2008 14:05
Dušek prý prodražil opravy hotelů
Šéf odborových svazů - Jaromír Dušek - online v redakci Aktuálně.cz
Šéf odborových svazů - Jaromír Dušek - online v redakci Aktuálně.cz | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Železniční odboráři rozhodli, že podají občanskoprávní žalobu na svého bývalého šéfa Jaromíra Duška. Chtějí, aby uhradil škody ve výši 4,8 milionu. Zprávu přinesl server Týden.cz.

Duškovi vyčítají, jak dohlížel na opravy odborářských hotelů. Ty se značně prodražily. Podání žaloby plánuje i Dušek.

"Zároveň jsme se rozhodli podat na státní zastupitelství podnět k prošetření ohledně špatné správy svěřeného majetku,"řekl serveru místopředseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša.

K milionové sumě dospěli odboráři poté, co si nechali zpracovat audit oprav hotelů Oddech a Lesní chata v Krkonoších. Oprava prvního z nich stála přibližně 51 milionů, druhý odboráři zrekonstruovali za 109 milionů korun.

K některým opravám chybějí faktury, jiné jsou předražené. Týká se to zejména topné soustavy v obou objektech," informoval Pejša.

Podle Pejši se částka může ještě navýšit. Venkovní úpravy totiž půjde posoudit až po odtání sněhu.

Jaromír Dušek se o chystané žalobě dozvěděl od serveru Týden.cz. Tomu také řekl, že se jedná o vážné obvinění, proti němuž se bude bránit.

Dušek nevěří místopředsedům svazu, že o opravách nebyli dostatečně informováni. Podle něj prý mohli včas zasáhnout. Naopak se sami prostřednictvím svých firem na renovaci hotelů podíleli.

Ceny za opravy jsou podle Duška tak vysoké kvůli tomu, že objekty stojí v chráněných oblastech. Navíc se neopravovaly jen hotely, ale i celé areály.

Čtěte také:

Železničáři vypočítali, proč jim Dušek začal vadit

Železniční odboráři odstavili svého předáka Duška

 

Právě se děje

Další zprávy