Parkanová: Ať Zeman prověří práci policie v kauze CASA

Radek Nohl Radek Nohl
6. 5. 2013 15:31
Advokátovi bývalé ministryně obrany se nelíbí práce policie. Podal kvůli tomu podnět
Poslankyně TOP 09 Vlasta Parkanová.
Poslankyně TOP 09 Vlasta Parkanová. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Úřad šéfa žalobců Pavla Zemana se zabývá novým podnětem v případu nákupu letounů CASA.

V něm si advokát Tomáš Sokol, který v kauze zastupuje obviněnou poslankyni a bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou, stěžuje na práci policie.

Konkrétně jde podle informací deníku Aktuálně.cz o to, že mu detektivové z protikorupční policie odmítají poskytnout informace z vyšetřovacího spisu. 

V případu je kromě Parkanové obviněn také bývalý ředitel sekce vyzbrojování ministerstva obrany Jiří Staněk. Vyšetřovatelé při jejich obvinění uvedli, že při nákupu letounů CASA byla státu způsobena škoda ve výši 658 milionů korun.

Parkanová: Policie nás nepustí do spisu

Mluvčí nejvyššího státního zastupitelství Helena Markusová uvedla, že podnět k výkonu dohledu v této věci před několika dny obdrželi. "Stále se jím zabýváme," řekla Markusová.

"Žádali jsme o přezkum a nyní o dohled, vzhledem k tomu, že nám policejní orgán nechce ukázat žádosti o právní pomoc," vysvětlila Aktuálně.cz Parkanová, proč konkrétně podnět v této kauze její advokát podal.

Kriminalisté Parkanovou viní ze zneužití pravomoci veřejného činitele kvůli tomu, že podle vyšetřovatelů nenechala zpracovat nezávislý posudek na cenu letounů pro vojenské letectvo.

Nákup letounů CASA přišel na 3,5 miliardy korun. Parkanová je přesvědčena o tom, že se trestného činu nedopustila. Vinu odmítá i Staněk.

Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory na kauzu okolo exministryně Vlasty Parkanové pište zde.

 

Právě se děje

Další zprávy