Grygárek nekončí, Rampula stáhl návrh na jeho odvolání

Radek Nohl Radek Nohl
2. 3. 2012 16:01
Podle pražského vrchního státního zástupce nebyl pro odvolání Grygárka důvod
Vlastimil Rampula.
Vlastimil Rampula. | Foto: ČTK

Praha - Náměstek vrchního státního zástupce Libor Grygárek o místo nepřijde.

Pražský vrchní žalobce Vlastimil Rampula totiž stáhl návrh na jeho odvolání.

Ten podal Rampulův předchůdce Stanislav Mečl, kterému vadilo například to, že Grygárek udržoval kontakt s pražským lobbistou Romanem Janouškem.

Podle serveru Lidovky.cz ale Rampula označil důvody pro jeho odvolání za irelevantní. A proto se rozhodl, že Grygárka neodvolá.

Mluvčí vrchního státního zastupitelství Irena Válová Aktuálně.cz řekla, že Mečl chtěl mimo jiné Grygárka odvolat kvůli špatné komunikaci. 

Z Grygárkovy kanceláře odnesli odposlech

Bývalý komunistický prokurátor je poslední roky klíčovou osobou, která reprezentuje stát v boji proti korupci a ekonomickému zločinu.

Foto: www.ct24.cz

Grygárek měl totiž v uplynulých letech většinu těchto nejdůležitějších kauz pod palcem. Buď jeho lidé na práci policistů dohlíželi, nebo měl z titulu své funkce přístup k informacím o vyšetřování.

A byla to právě Grygárkova kancelář, kam policie podle informací Aktuálně.cz umístila odposlechové zařízení, které Mečl nechal 17. února policisty odmontovat.

Rampula přesně před týdnem zveřejnil záznam z bezpečnostních kamer, na kterém je vidět, jak Mečl doprovází dvě osoby do místnosti.

Nejvyšší žalobce Pavel Zeman okamžitě zareagoval tím, že šlo o tajnou akci bezpečnostních složek.

 

Právě se děje

Další zprávy