Stát chce kvůli nehodě vzít Renčovi milionovou zakázku

Anna Veškrnová
27. 8. 2010 13:01
Režisér kampaně "Nemyslíš - zaplatíš" podle svědků ujel od nehody
Křest diáře Jakuba Ludvíka - Filip Renč
Křest diáře Jakuba Ludvíka - Filip Renč | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Praha - Ministr dopravy Vít Bárta plánuje ukončit spolupráci s Filipem Renčem, režisérem spotů ke kampani o bezpečnosti na silnicích "Nemyslíš - zaplatíš".

Může za to autonehoda, kterou podle svědků Renč zavinil. Nejenže jeho auto od nehody ujelo, v rozporu s tvrzeními lidí z místa navíc režisér následně tvrdil, že vůz vůbec neřídil.

"Pokud policie případ uzavře s tím, že Renč je opravdu viníkem nehody, ze které ujel a odmítl se podrobit dechové zkoušce, tak s ním ukončíme spolupráci na natáčení spotů Nemyslíš - zaplatíš týkající se bezpečnosti na silnicích," řekl společenské rubrice Aktuálně.cz mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka s tím, že ministerstvo bude hledat nového režiséra.

Pro ministerstvo je podle něj nepřijatelné, aby odstrašující spoty, které mají upozorňovat na bezohledné řidiče točil někdo, kdo sám ujede od nehody.

"Letos už se žádné další spoty natáčet nebudou, ale pokud by se točily v příštích letech, budeme od agentury, která nám kampaň zprostředkovává, požadovat jiného režiséra, než je Renč," dodal Hanzelka.

Filip Renč tak přijde o lukrativní několikamilionovou zakázku.

Renč havaroval v půlce srpna na křižovatce v Praze 9 v den svých pětačtyřicátých narozenin. Se svým Subaru narazil do Volva a z místa nehody ujel do nedalekého servisu.

Policistům, kteří ho později vypátrali, tvrdil, že vůz řídil jeho kolega a navíc se odmítl podrobit dechové i krevní zkoušce na alkohol.

Svědkové nehody však vypověděli, že za volantem skutečně seděl Renč.

Řidič se každopádně dopustil jen přestupku, protože případný trestný čin za řízení v opilosti mu nemůže být prokázán.

Případ nyní řeší pražský magistrát a Renčovi hrozí dvouletý zákaz řízení a 50 tisíc korun pokuty.

Fotogalerie snímků Filipa Renče na webu Bleskově.cz:

 

Právě se děje

Další zprávy