Aktér kauzy Plzeň omluvu nedostane. Naopak zaplatí

Zpravodajská směna
6. 5. 2010 18:55
Městský soud v Praze zamítl žalobu na předsedkyni akreditační komise Dvořákovou
Daniel Telecký
Daniel Telecký | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Městský soud v Praze dnes zamítl žalobu Daniela Teleckého, který po Vladimíře Dvořákové z akreditační komise požadoval omluvu a finanční odškodnění ve výši sto tisíc korun.

Dvořáková Teleckého údajně veřejně poškodila výroky souvisejícími s kauzou na plzeňských právech.

Na základě rozhodnutí ale musí naopak zaplatit Telecký soudní výlohy Dvořákové, které činí šestadvacet tisíc korun. Podle soudu se totiž žalované výroky netýkaly Teleckého, nýbrž právnické fakulty jako takové. 

Daniel Telecký se dnes navíc k jednání nedostavil a prostřednictvím svého právníka Petra Kučery si pro soud připravil nečekané překvapení.

Třístránkovou žalobu z října totiž rozšířil o dalších 77 stran a 36 stran příloh. Jako důvod rozšíření dokumentu uvedl nedávno zveřejněnou zprávu akreditační komise.

Možnosti prostudování nové žaloby, na kterou by měla Dvořáková ze zákona lhůtu třicet dní, se šéfka akreditační komise ministerstva školství na místě vzdala a líčení tak mohlo pokračovat.

Dvořáková po vynesení rozsudku do médií prohlásila, že ji verdikt nepřekvapil. Rozhodnutí soudu ale není pravomocné. Teleckého právník se k případnému odvolání dosud nevyjádřil.

 

Právě se děje

Další zprávy