Soud po letech osvobodil kladenského exprimátora Volfa

Domácí Domácí
20. 3. 2009 11:24
Podle obžaloby zneužil před lety pravomoc veřejného činitele

Praha - Případ někdejšího kladenského primátora Milana Volfa s definitivní platností končí.

Středočeský krajský soud ho po několika letech soudních jednání zprostil obžaloby ze zneužití veřejného činitele, informovala agentura ČTK.

Přehodnotil tak loňský verdikt Okresního soudu v Kladně, který politikovi vyměřil patnáctiměsíční podmínku.

Případ soudy různé instance projednávaly řadu let. Obžaloba Volfa vinila, že bez souhlasu zastupitelstva poskytl 40milionovou dotaci zimnímu stadionu, který nebyl v majetku města.

Dotace sportovnímu areálu ovšem nebyl podle žaloby jediný prohřešek, kterého se primátor dopustil. Bez řádné soutěže měl prosadit nákup luxusního vozu Audi A8.

Volf byl historicky prvním českým primátorem, který byl zatčen v době, kdy vykonával svou funkci. Poté, co si vyslechl obvinění, strávil primátor několik dní ve vazbě.

Na konci roku 2006 si vyslechl podmínečný trest. Spolu s ním byl potrestán i bývalý jednatel Sportovních areálů města Kladno Václav Přibyl. Oba se ovšem odvolali a případ se dostal až k Nejvyššímu soudu, který rozsudek zrušil pro nepřezkoumatelnost.

Okresní soud v novém líčení opět dospěl ke stejnému závěru a oba muži si vyslechli tentýž trest. Uspěli až s dalším odvoláním.

 

Právě se děje

Další zprávy