Policejní šéf skončil. Dělal zkoušky místo podřízeného

Petra Sasínová
12. 2. 2009 11:55
Důstojník a řadový policista podváděli na Ostravské univerzitě
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Šumperk - Po razii v řadách velitelů v Liberci má problémy další vysoce postavený policista. Ředitelství krajské správy v Ostravě dnes informovalo, že propustilo ze služebního poměru dva policisty.

Důvodem je podezření z trestného činu. Případ prošetřuje Inspekce Policie České republiky.

Redakce Aktuálně.cz zjistila, že jeden z policistů je plukovník Jakub Kunčar, který byl vedoucím územního odboru policie v Šumperku. Druhý propuštěný muž byl řádový policista šumperské policie.

"Policisté jsou podezřelí z poškozování cizích práv. Jejich trestná činnost přímo nesouvisela s výkonem služby," uvedl mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě David Bartoš. Dodal, že dosud nebyli obviněni.

Bartoš přiblížil, že policisté se vydávali u zkoušek ve škole za jiné osoby. Redakce Aktuálně.cz zjistila, že níže postavený policista studoval na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity sociální pedagogiku, prevenci a resocializaci.

Podle zjištění inspekce během roku 2008 chodil policista Kunčar na zkoušky místo svého kolegy. Poškozena má být Ostravská univerzita.

Mluvčí severomoravské policie Miroslav Pech potvrdil, že oba policisté byli 10. února propuštěni ze služebního poměru.

"Porušili služební slib tím, že se dopustili zavrženíhodného jednání, které má znaky trestného činu a které je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru," uvedl Pech.

Na šumperském policejním oddělení už Kunčar není k zastižení. "Ten už tady není a nebude," řekl jeho zástupce do telefonu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy