Zneužil 21 dětí, soud ho poslal na osm let za mříže

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
5. 2. 2009 11:50
Městský soud v Praze odsoudil Pavla Hovorku
Viktor Kožený a Boris Vostrý jsou stíháni jako uprchlí, soud tedy probíhá bez jejich přítomnosti.
Viktor Kožený a Boris Vostrý jsou stíháni jako uprchlí, soud tedy probíhá bez jejich přítomnosti. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Osm let vězení. Takový trest vyměřil pražský městský soud v jednom z největších případů sexuálního zneužívání dětí u nás.

Šestatřicetiletý Pavel Hovorka se na internetových diskusních fórech seznamoval s chlapci, kterým ještě nebylo ani patnáct let. Sliboval jim peníze nebo mobilní telefony za sex i za jejich nahé fotografie.

Některé z nich vydíral tím, že prozradí jejich homosexualitu rodině. S několika chlapci se mu podařilo sejít. Sexuálně je obtěžoval a některé i znásilnil. Celkem je podle státní zástupkyně obětí jedenadvacet.

Rozsudek není pravomocný. Obě strany se proti němu mohou odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.

Své jméno ani věk Hovorka na internetu nezakrýval, ale vydával se za mecenáše dětských domovů a podnikatele, konkrétně majitele firmy, která zajišťuje ochranku pro slavné osobnosti. Ve skutečnosti pracoval jako vrátný ve vysočanské tiskárně. K dispozici tam měl pracovní počítač připojený na internet, v zázemí vrátnice bydlel.

Hovorka: Není to pravda. Jsem heterosexuál

Pavel Hovorka stojí před soudem nejen kvůli samotnému znásilňování a pohlavnímu zneužívání. V jeho případě můžou být trestné i obsahy mailů, které svým obětem posílal.

Otevřeně jim totiž za sex sliboval peníze. Dopustil se tak kromě ohrožování mravní výchovy mládeže i takzvaného svádění k pohlavnímu styku - to je paragraf, který zakazuje dětskou prostituci.

Samotný Hovorka před soudem působil klidně. Svou vinu popírá. "Jsem heterosexuál. Nevím, proč to ti kluci tvrdí," uvedl při výslechu na policii. U soudu vypovídat odmítl.

 

Právě se děje

Další zprávy