Chování zelených je perverzní, tvrdí Pavel Bém

mp
20. 11. 2007 19:02
Nezvolení Klause je konec koalice, myslí si primátor
MUDr. Pavel Bém upozornil na činy, které znamenaly před 59 lety nastolení totalitní komunistické diktatury.
MUDr. Pavel Bém upozornil na činy, které znamenaly před 59 lety nastolení totalitní komunistické diktatury. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Novopečený šéf pražské ODS a primátor Prahy Pavel Bém se dnes znovu pustil do Strany zelených. Opětovně je kritizoval za to, že lobbují za prezidentského kandidáta Jana Švejnara. Bém dokonce jejich chování označil za perverzní.

"Považuji za perverzní, že jeden koaliční partner sedí ve vládě a podílí se na reformách, ale zároveň koalici podkopává pravděpodobnost vládnutím tím, že do klíčového politického aktu - volby hlavy státu - hází takovouto minelu," řekl Bém.

Bémovi se nelíbí, že předseda Zelených Martin Bursík s Janem Švejnarem vyjednává a dokonce ho doprovází na jednání komunistického klubu. "Není to štastný vzkaz pro koaliční spolupráci," je přesvědčený Bém, který si upevnil pozici v ODS včerejším zvolením do čela pražské organizace strany.

Bém zvolen šéfem pražské ODS, volbu museli opakovat

V dnešním vydání pořadu Impulsy Václava Moravce Bém zopakoval závěry ze včerejšího usnesení regionálního sněmu pražské ODS, které zdůraznilo, že budoucnost vládní koalice stojí a padá se zvolením či nezvolením Václava Klause prezidentem.

"Velmi dobře si uvědomujeme, že jeho případné nezvolení způsobí v ODS takový otřes, že to může vést k pádu vlády," uvedl v rozhovoru pražský primátor. Zdůraznil také, že nejde o žádné hrozbu vznesenou na adresu premiéru Mirka Topolánka nebo partnerů ze Strakovy akademie.

Zároveň však šéfovi své strany vzkázal, že si na rozdíl od něj nedovede další vládnutí bez Klause na Hradě nedokáže představit.Podlé Béma Zelení nevysílají právě šťastný vzkaz koaliční spolupráci, když sedí ve vládě, a zároveň vyjadřují podporu prezidentské kandidatuře Jana Švejnara.

 

 

 

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy