Nabízel mobily přes internet. Nikdy žádný neposlal

Domácí Domácí
3. 8. 2011 6:28
Platbu za zboží požadoval zaslat vždy předem na bankovní účet
Foto: Aktuálně.cz

Kroměříž - V předešlých dnech zahájili kroměřížští kriminalisté trestní stíhání proti jednačtyřicetiletému muži z Kralup nad Vltavou, který se dopustil internetového podvodu.

Muž od listopadu loňského roku do dubna letošního roku nabízel k prodeji na inzertním internetovém portálu mobilní telefony. Platbu za zboží požadoval zaslat vždy předem na bankovní účet.

Poté, co mu zákazníci požadovanou finanční částku zaslali, přestal s kupujícími komunikovat a objednanou elektroniku jim neposlal. Peníze z účtu pak vybral a utratil.

Podvedených může být mnohem více

Třinácti poškozeným tak způsobil škodu přes šedesát tisíc korun. Kriminalisté se však domnívají, že podvedených může být mnohem více.

Za trestný čin podvod muži nyní hrozí až pět let vězení. V současné době se již nachází ve vazební věznici pro jinou majetkovou trestnou činnost.

Od začátku roku policie eviduje více jak tři desítky obdobných případů. Lidé přes internet objednávají  nejen elektroniku, ale také auta, oblečení, obuv, stavební  materiál, dokonce i zemědělskou techniku. Ne vždy se ale zboží dočkají. Mnohdy kvalita zaslaného zboží neodpovídá požadované ceně.

 

Právě se děje

Další zprávy