V jihlavské firmě shořelo šest nákladních aut

ČTK ČTK
5. 1. 2014 14:04
Příčina požáru zatím není známá, škoda je 4,5 milionu korun.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Jihlava - Šest nákladních aut bylo zcela zničeno při nedělním požáru v areálu firmy v Jihlavě, další auto je poškozeno.

Plameny podle předběžného odhadu způsobily škodu za 4,5 milionu korun. Proč začala auta hořet, na místě zjišťují vyšetřovatelé, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Podle prvních zjištění by příčinou mohla být závada na elektroinstalaci jednoho z vozidel. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Z poničených vozidel uniklo kolem 400 litrů nafty. Hasiči o tom informovali pracovníky odboru životního prostředí. K vyšetřování příčiny vzniku ohně byli přizváni odborníci z Technického ústavu požární ochrany.

Hlášení o požáru v podnikovém areálu v Jihlavě - Hruškových Dvorech přijalo operační středisko hasičů před sedmou hodinou. "V době příjezdu hasičů byla vozidla v plamenech," popsala mluvčí.

Zasahovaly dvě jednotky se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami. Hasiči požár likvidovali několika vodními proudy i pěnou.

Podle dostupných údajů byla v areálu podniku zaparkovaná auta jiné firmy, která podniká v dopravě. Požárem se zabývá i policie. "My ale musíme počkat na odborné vyjádření vyšetřovatele hasičského záchranného sboru," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

 

Právě se děje

Další zprávy