Ve vazbě je i třetí mladík kvůli vraždě dívky v Jihlavě

ČTK ČTK
25. 10. 2013 22:17
Nově mu hrozí jako dalším dvěma obviněným 15 až 20 let vězení nebo i doživotí
Foto: Jan Langer

Jihlava - Policie vzala ve čtvrtek do vazby devatenáctiletého muže z Jihlavy, který je jedním z obviněných v kauze zavražděné patnáctileté dívky. Dosud byl stíhán na svobodě, ve vazbě byli jen ostatní dva obvinění.

Mladík dříve tvrdil, že dívku zavraždili druzí dva obvinění a on pod nátlakem pomáhal se zahlazováním stop a odklízením těla. Za neposkytnutí pomoci mu tak hrozily nejvýše čtyři roky vězení. Nově mu ale hrozí, podobně jako dalším dvěma obviněným, 15 až 20 let vězení nebo i doživotí. "Změna vyplynula z opětovných výslechů," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Na základě dosud provedeného vyšetřování bude jeho jednání nadále právně kvalifikováno jako spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, kterého se dopustil jako účastník, a to ve formě pomoci," řekl Mladé frontě Dnes kriminalista Michal Laška.

Vyšetřování by mohlo skončit do konce listopadu

Vražda se stala v noci na 16. března, kdy dívka přišla z diskotéky do bytu svého známého v centru Jihlavy. Podle policie dvacetiletý muž po hádce dívku úmyslně vyhodil z okna. Dívka pád z několikametrové výšky přežila. Mladík ji odnesl zpět do bytu a zavolal dva známé.

Muži údajně dívku škrtili nejdřív rukama, poté i kabelem od počítače a šlapali jí na krk těžkou motorkářskou botou. Po trýznění trvajícím desítky minut ji usmrtili, mrtvou zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Tělo pak skončilo na skládce, kde bylo po několika dnech nalezeno.

Jak píše server idnes.cz, vyšetřování případu brutální vraždy by mohla policie ukončit do konce listopadu, kdy případ převezme státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

 

Právě se děje

Další zprávy