Srážka autobusu a pěti aut zastavila provoz na D1

Domácí ČTK Domácí, ČTK
13. 1. 2012 19:56
Na místě byli čtyři zranění, k nehodě došlo na 135. kilometru ve směru na Prahu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: HSZ Jihomoravského kraje

Jihlava - Střet autobusu a pěti osobních aut uzavřel na 135,2. kilometru na hodinu a půl dálnici D1 ve směru na Prahu.

Záchranáři na místě ošetřili tři ženy a jednoho muže, uvedla ředitelka krajských záchranářů na Vysočině Vladislava Filová. "Tři lidé byli zraněni lehce, utrpěli pohmožděni a otřesy mozku. U třiadvacetileté ženy záchranáři ošetřili středně těžké zranění," upřesnila Filová.

Všichni zranění byli následně odvezeni do brněnské nemocnice. Na dálnici se kvůli nehodě vytvořila sedmikilometrová kolona.

"Levý jízdní pruh už je v současnosti průjezdný, auta se tak začínají pomalu rozjíždět," sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zranění cestovali osobními auty

"Nikdo z 61 cestujících z autobusu společnosti Student Agency zraněn nebyl. Zranění utrpěli lidé z osobních aut," doplnila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Firma podle ní zajistí pro cestující náhradní dopravu.

"O nehodě jsme dostali hlášení krátce před půl čtvrtou odpoledne," sdělila mluvčí hasičů. Podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové se o několik minut později na 138. kilometru ve směru na Prahu střetly dva nákladní automobily. Příčinou obou nehod je podle policistů s největší pravděpodobností změna počasí.

Kvůli sněžení havarovala i další auta

Husté sněžení způsobilo zřejmě i několik dalších nehod na Vysočině. Dvě osobní auta se střetla u obce Habry na Havlíčkobrodsku. Srážku dvou osobních vozů hlásí policie také u Batelova na Jihlavsku, nákladní vůz havaroval u Nového Města na Moravě na Žďársku.

Řidiči by si měli kvůli sněhovým přeháňkám a špatné viditelnosti dávat na silnicích pozor, varovala Čírtková. Potíže podle ní hlásí Jihlavsko i Třebíčsko.


Zobrazit na amapy.cz

 

Právě se děje

Další zprávy