KDU-ČSL v Ústeckém kraji povede do voleb Leo Steiner

ČTK ČTK
6. 9. 2013 10:17
Vedení strany podle něj chtělo postavit jako lídra do Ústeckého kraje Jiřího Čunka
Leo Steiner
Leo Steiner | Foto: ČTK

Ústí nad Labem - Lídrem kandidátky KDU-ČSL v Ústeckém kraji je výkonný ředitel mostecké Charity a bývalý krajský předseda strany Leo Steiner.

Na dalších místech je náměstkyně primátora Děčína Hana Cermonová (bezpartijní) a historik a vysokoškolský pedagog Michal Pehr. Strana to zveřejnila na páteční tiskové konferenci.

Na krajské kandidátce KDU-ČSL je více jak jedna pětina nestraníků, strana sama ji označuje za otevřenou. Podle Steinera vznikala velmi hekticky.

Centrální vedení KDU-ČSL podle něj chtělo postavit jako lídra do Ústeckého kraje Jiřího Čunka, krajská organizace ale prosadila jeho. Do kampaně chtějí lidovci v kraji investovat asi 350 000 korun.

Steiner je bývalý manažer Úřadu regionální rady ROP Severozápad. Své působení v této instituci zakončil vloni tvrdou kritikou systému rozdělování evropských dotací v kraji, kvůli podezření na předražení některých krajských zakázek podal trestní oznámení.

"Politici mají ambici mít co největší moc, ale také co nejmenší zodpovědnost," uvedl Steiner s odkazem k tomu, že že mottem severočeských lidovců ve volební kampani bude "Politici, chcete moc, přijměte důsledně odpovědnost!".

 

Právě se děje

Další zprávy