Policie v Teplicích zadržela čtyřčlenný gang vyděračů

ČTK ČTK
28. 6. 2013 15:48
Podle policie skupina nestandardním způsobem vymáhala dluhy, řekla advokátka
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Teplice - Protimafiánský útvar policie zadržel v Teplicích čtyřčlennou skupinu údajných vyděračů.

Uvedl to server iDnes.cz. Advokátka jednoho ze zadržených Helena Tukinská serveru řekla, že podle policie skupina "nestandardním způsobem vymáhala dluhy".

Mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták zatím nechtěl k případu uvést žádné podrobnosti.

Kriminalisté podle serveru sledovali skupinu dva roky a prý odposlechli rozhovory, ve kterých se zadržení domlouvali, že použijí násilí, aby z lidí vymohli více než pět milionů korun.

Hlavní zátah provedli policisté na začátku týdne v teplické čtvrti Prosetice. "V tuto chvíli k tomu ještě nemám žádné informace," řekl iDnes.cz mluvčí ÚOOZ Hanták.

Advokátka Tukinská potvrdila serveru, že policisté viní zadržené z vydírání, za což jim hrozí až 12 let. Jejím klientem je Makedonec, který byl už dříve souzen v souvislosti se střelbou na svou manželku. Vinu v nynější kauze cizinec popírá.

"Cítí, že pokud mu někdo dluží, má povinnost to vrátit. A pokud nevrací půl roku, může padnout ostřejší slůvko nebo nadávka. Ale odmítá, že by někdy použil vůči někomu násilí," uvedla Tukinská.

 

Právě se děje

Další zprávy